10 imagini spectaculoase care demonstreaza ca mulţi nu cunosc modul in care se cultivă unele alimente

1. Ananasul – Ananasul este o plantă tropicală originară din America, tolerantă la secetă, care creşte până la 5-8 metri în înălţime. Planta produce mai multe fructe lungi, ovale în fiecare sezon, din martie până în iunie.

2. Semințe de susan – Susanul este o erbacee anuală care-şi are originea în regiunile tropicale. Creşte şi în zona mediteraneană. Face parte din familia pedaliaceelor.

Tulpina de susan poate ajunge la 1,5 metri înălţime, fiind păroasă. Frunzele, care acoperă planta de sus şi până jos, sunt dantelate. Susanul are flori galbene.

3. Anghinare – Anghinarea este o plantã ierboasã de origine mediteraneanã, la noi cultivându-se mai ales în regiunile din sudul ţãrii. În primul an se dezvoltã frunze lungi de pânã la 1 m şi late de 30 cm, cu margini crestate, de culoare albicioasã, cu peri deşi.

4. Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles, această surioară mai mică a neaoşei verze româneşti, nu se bucură de prea mare prestigiu în rândul consumatorilor, dar avem de gând să schimbăm acest lucru. Pentru că nu toţi ştiu cum trebuie gătită şi cu ce fel de mâncare se potriveşte, varza de Bruxelles este adesea ocolită în supermarketuri. Şi e păcat, pentru că e o legumă plină de beneficii, bogată în tot felul de vitamine şi minerale, dar şi proteine şi carbohidraţi de bună calitate, aspect de netrecut cu vederea dacă eşti la dietă.

5. Fistic – Fisticul este un arbore de dimensiuni mici, nativ din Asia centrală, din ţări ca Siria, Iran, Turkmenistan, Kirgistan, Turcia, Grecia, Pakistan şi Afghanistan.

Fructul arborelui de fistic este o nucă ce are o valoare culinară deosebită. Există mai multe specii de Pistacia, dar boabele de fistic adevărat (Pistacia vera) se deosebesc de celelalte prin dimensiunea lor (sunt mai mici), prin coaja (este mai putin tare) şi prin aroma puternică de turpentină.

%d blogeri au apreciat: