10 semne că rinichii tăi nu funcționează corect

În fiecare zi mințile noastre procesează multe informații, corpul nostru efectuează mii de acțiuni. A trăi în această lume ocupată se intampla foarte ușor să ratezi câteva mesaje pe care le trimite corpul tău. Iar consecințele de a nu comunica și de a răspunde la aceste semnale pot fi drastice.

Am făcut o listă de semne care indică faptul că rinichii nu funcționează corect. Câte dintre aceste semnale ți-a trimis corpul tău?

10. Probleme cu somnul

Loading...

Când rinichii nu funcționează corect, înseamnă că toxinele nu pot ieși din organism prin urină și rămân în sânge. Creșterea nivelului de toxine face dificilă adormirea. De aceea, când dormi mai puțin, crește șansele de scădere a funcției renale.

Avertisment: Persoanele cu afecțiuni renale cronice mai des suferă de apnee în somn. Sleep apnea este o tulburare care provoacă una sau mai multe pauze în respirație atunci când dormi. Aceste pauze pot dura de la câteva secunde până la un minut. După fiecare pauză, respirația normală revine cu un zgomot puternic. Sindromul de sforăit continuu indică faptul că este timpul să vizitați un medic.

9. Dureri de cap, oboseală și slăbiciune generală

Rinichii sănătoși și bine funcționați convertesc vitamina D în corpul nostru pentru a menține oasele puternice și pentru a produce un hormon numit Eritropoietină (EPO). Acest hormon joacă un rol important în producerea celulelor roșii din sânge. Când rinichii nu funcționează corect, produc mai puțin EPO. Declinul celulelor roșii din sânge (cei care transportă oxigenul) duce la oboseală rapidă a mușchilor și a creierului.

Avertisment: Este obișnuit ca persoanele cu afecțiuni renale cronice să aibă anemie. Anemia ar putea începe să evolueze atunci când cineva are 20% până la 50% din funcția renală normală. Dacă vă relaxați suficient și dormiți, dar continuați să simțiți oboseală, nivel scăzut de energie și slăbiciune generală, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră fără întârziere.

8. Cu pielea uscata si mancarimi

Rinichii sănătoși fac o muncă extraordinară prin eliminarea deșeurilor și a fluidului suplimentar din sânge, ajutând la producerea globulelor roșii și menținerea cantității corespunzătoare de minerale în corpul dumneavoastră. Pielea uscată semnalează eșecul rinichilor de a menține echilibrul adecvat al mineralelor și substanțelor nutritive care pot duce la osteoporoză și la boli de rinichi.

Avertisment: Dacă aveți pielea uscată și mâncarimi, încercați să rămâneți mai hidratată. Amintiți-vă, înainte de a lua orice medicament pentru mâncărime consultați medicul dumneavoastră. Anumite medicamente au ingrediente care ar putea afecta funcția rinichilor chiar mai mult.

7. Experimentați respirația urât mirositoare și gustul metalic

Când deșeurile se acumulează în sânge, acestea schimbă gustul alimentelor și lasă un gust metalic în gură. Având respirația urât mirositoare este un alt semn de a avea prea multe toxine și contaminare în sânge. În plus, puteți să nu mai doriți carne și să vă pierdeți apetitul în general, ceea ce poate duce la pierderea nesănătoasă în greutate.

Avertisment: Există diverse motive pentru care alimentele pot avea un gust metalic (de la alergii la sănătate orală proastă). În mod normal, gustul metalic din gură ar trebui să dispară dacă cauza presupusă a fost tratată. Dacă gustul continuă să apară, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

6. Lipsă de respirație

Relația dintre boala renală și dificultăți de respirație, mai ales după un efort mic, este cauzată de doi factori. În primul rând, lichidul suplimentar din organism se mișcă în plămâni atunci când rinichii nu funcționează corect. În al doilea rând, anemia vă lipsește corpul de oxigen și acest lucru duce la scurtarea respirației.

Avertisment: Există diferite motive pentru scurtarea respirației de la insuficiența renală la astm și cancer pulmonar sau insuficiență cardiacă. Dacă observați că sunteți în permanență fără respirație după ce ați făcut un efort foarte mic, trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră.

5. Umflarea gleznelor, a picioarelor și a mâinilor

Rinichii care nu reușesc să funcționeze corect nu îndepărtează lichidul suplimentar din organism. Acest lucru duce la retenția de sodiu care determină umflarea gleznelor, a picioarelor și a mâinilor. Umflarea părților inferioare ale corpului poate semnala, de asemenea, probleme de inimă și ficat sau probleme de venei la picioare.

Avertisment: Uneori, luând medicamente, reducând sarea și îndepărtând excesul de lichid din corpul dumneavoastră, poate opri umflarea. Dacă nu vă ajută, atunci aveți nevoie de un tratament separat.

4. Dureri de spate

Insuficiența renală poate duce la dureri de spate, de obicei adânci. Poate fi resimțită în partea din față a zonei înghinale sau a șoldului. Durerile din spate și ale piciorului pot fi cauzate de chisturile renale, care sunt saculete mari, umplute cu lichid, care sunt rezultatul bolii renale polichistice.

Sfat: durerea de spate cauzată de insuficiența renală este însoțită de senzație de rău, vărsături, temperatură ridicată a corpului și frecvente urinare. Durerea normală a spatelui care nu are corelație cu rinichii se comportă diferit: durerea este mai localizată și se întâmplă brusc, nu există febră. Dacă vă confruntați cu dureri de spate și pastile de ameliorare a durerii sunt ineficiente, asigurați-vă că vă vedeți medicul.

3. Cearcane

Un semn precoce că sistemul dvs. de filtrare a rinichilor este deteriorat este debutul de proteine ​​în urină, care poate duce la înfundarea în jurul zonei ochiului. Umflarea din jurul ochiului poate fi explicată prin faptul că rinichii scot o cantitate mare de proteine ​​în urină, în loc să îl păstreze și să-l distribuie pe tot corpul.

Sfat: Dacă sunteți sigur că corpul dumneavoastră primește suficientă odihnă și proteine, dar veți continua să observați cearcane în jurul ochilor, asigurați-vă că pentru a programa o programare pentru a vizita medicul dumneavoastră.

2. Tensiune arterială crescută

Sistemul circulator și rinichii depind unul de celălalt. Rinichii au nephroni mici, care filtrează deșeuri și lichide suplimentare din sânge. Dacă vasele de sânge sunt deteriorate, nefronii care filtrează sângele nu primesc suficient oxigen și substanțe nutritive. De aceea, tensiunea arterială ridicată este a doua cauză principală de insuficiență renală.

Sfat: învățați să gestionați tensiunea arterială ridicată pentru a evita insuficiența renală. Adăugați alimente bogate în acid folic deoarece este implicat în producerea de globule roșii și poate ajuta la prevenirea anemiei.

1. Modificări ale urinnei

Rinichii sunt responsabili pentru producerea de urină și eliminarea deșeurilor prin aceasta. Modificările frecvente, mirosul, culoarea și aspectului urinei nu trebuie ignorate. Modelele obișnuite de schimbare includ:

Creșterea nevoii de urinare, în special în timpul nopții. Orice între 4 până la 10 ori pe zi este considerat normal.

Sânge în urină. Rinichii sănătoși elimină deșeurile din sânge pentru a produce urină, dar dacă filtrul este deteriorat, celulele sanguine ar putea începe să „paseze” în urină.

Urină spumoasă. Spuma în urină, în special cele care vă cer să spălați de mai multe ori până la plecare, indică faptul că proteina nedorită este în urină.