12 dintre cele mai ciudate și bizare ploi care au căzut vreodată pe Pământ

Ploaie, zăpadă sau lapovită. Acestea sunt câteva dintre lucrurile care le-ai aștepta în mod normal să cadă din cer. Ce zici de păianjeni? Broaște? Dar pește?!

Loading...

Natura este imprevizibilă iar fenomene naturale au loc tot timpul însă unele dintre ele sunt greu de explicat chiar și pentru cei mai buni oameni de știință, oricât ar încerca să găsească răspunsurile.

Unele dintre cele mai spectaculoase fenomene sunt ploile cu diferite obiecte sau chiar animale care au uimit întreaga planetă și au pus în dificultate oamenii de știință în a explica fenomenele.

Iată 12 dintre cele mai ciudate și bizare ploi care au căzut vreodată pe pământ:

12. Ploaia cu păsari, Arkansas, Statele Unite ale Americii, 2011

Aproximativ 5.000 de păsări au căzut moarte din cer în Arkansas în ajunul Anului Nou în 2011.

Păsările ar fi putut fi atinse de grindină, la mare înălţime. O altă teorie luată în calcul se referă la focurile de artificii de Anul Nou, care le-ar fi putut surprinde în zbor.

11. Ploaia cu gâu, Spania, 1804

În 1804, o ploaie de grâu a căzut în Spania după un uragan care a distrus hambarele în Africa de Nord.

10. Ploaia de păianjeni, Santo Antonio, Brazilia, 2013

Imaginați-vă că ați conduce mașina și dintr-o dată mii de păianjeni să cadă din cer. Ei bine, exact asta s-a întâmplat cu Erick Reis, un designer web de 20 de ani din Santo Antonio da Platina, un oraș la aproximativ 250 de kilometri vest de Sao Paulo.

Potrivit biologului Marta Fischer de la Universitatea Catolică Pontificală din Parana, păianjenul Anelosimus Eximius, de obicei se gaseste în copaci și poate crea pânze de până la 65 de metri înălțime care sunt utilizate pentru a prinde insecte.

Citește și:  Acesta este topul celor 10 cele mai frumoase cetăți medievale din România

Potrivit biologului Marta Fischer de la Universitatea Catolică Pontificală din Parana, păiajenii de acest tip se urcă în copaci, construiesc pânze asemănătoare cu o parasută iar un vânt puternic îi poate imprăstia pe distanțe lungi. Deci nu este de mirare că a fost o ploaie de păianjeni.

9. Ploaie de broaște, Kaji Dzhanovik, Serbia, 2005

Potrivit Bibliei, broaștele care cad din cer sunt semnul unui blestem oribil. Potrivit oamenilor de stiintă insă, explicația este mai logică.

O tornadă care s-a format deasupra unui lac a ridicat brostele din lac și le-a transportat prin aer până când tornada și-a pierdut din intensitate și acestea au căzut ducând la acest fenomen bizar.

8. Ploaie cu viermi, 4 martie 2001, la Academia Galashiels din Marea Britanie

Eleanor Beal, tocmai traversa strada când o ciudată ploaie cu viermi s-a declanșat dintr-o dată. Chiar dacă pare de greu de crezut, străzile orașului american Jennings erau pline de viermi și nimeni nu își putea explica de unde proveneau.

Ciudat sau nu, același eveniment s-a mai petrecut și în Anglia și la fel nimeni nu a putut să ofere un răspuns clar cu privire la proveniența respectivilor viermi.

7. Ploaie de carne în SUA, 3 martie 1876

La 3 martie 1876, bucăți mari de carne au căzut din pe cer peste Olympia Springs din Bath County, Kentucky. Potrivit unui articol din New York Times publicat în săptămâna următoare, fenomenul a avut loc chiar lângă casa lui Allen Crouch, a cărei soție era în afara casei când s-a întâmplat.

6. Ploaie cu mingi de golf, 1 septembrie 1969, Punta Gorda din Florida

La 1 septembrie 1969, jucătorii de golf din Punta Gorda din Florida probabil credeau că au murit și au ajuns în rai. În acea zi, locuitorii orașului s-au trezit cu zeci de mingi de golf care cădeau din cer.

A fost un dar de la zeul golfului? Nu chiar. Potrivit meteorologilor, Punta Gorda, aflată pe coasta de vest a golfului Golfului Florida care găzduieste de mai multe terenuri de golf, a fost lovită probabil de o tornadă care a înghițit un bazin plin cu mingi de golf pe care le-a împrăștiat prin tot orașul.

5. Ploaia cu monede vechi din secolele XVI-XVII, Satulmeshchery, Rusia, 1940

O tornadă care a transportat comoară este o explicație dată că motiv pentru ploaia monedelor din secolul al XVI-lea care au căzut de pe cer pe 16 iunie 1940, în satul rus Meschera. Arheologii care au analizat monedele vechi care se presupune că proveneau dintr-o zonă nedescoperită, ingropată, care a fost expusă recent eroziunii solului, înainte de a fi scoasă și transportată de furtună.

4. Ploaia cu fructe, Coventry, Anglia, 2011

O ploaie ciudată a căzut în Coventry, zeci de mere au zburat pe Coundon, o suburbie a orașului.

Traficul a încetat, pe măsură ce mașinile erau bombardate cu fructe-un șofer a spus: „Merele au căzut din cer, ca de nicăieri. Erau mici și verzi și au lovit capotele mașinilor.”

La început se presupunea că este o glumă jucată de copii, dar ar fi trebuit să fie un super-erou pentru a putea arunca atât de multe mere în același timp.

3. Ploaia roșie, Kerala, India, 2001

Citește și:  9 semne că ești mai inteligent decât realizezi

In anul 2001, in regiunea Kerala din sudul Indiei, locuitorii au fost ingroziti de o ploaie rosie, misterioasa, care a cazut constant timp de aproape doua luni. Intrigati, oamenii de stiinta, printre care si Godfrey Louis de la Universitatea de Stiinte din Cochin, au colectat mai multe mostre de lichid pe care au incercat sa il analizeze, in speranta ca vor dezlega tainele bizarului fenomen….

Si cu toate acestea, misterul s-a adancit atunci cand stropii de ploaie au fost analizati la microscop. Cercetatorii au descoperit ca apa este intesata cu globule rosii, dar ceea ce era si mai ciudat, a fost faptul ca nu exista nicio urma de ADN in astfel de celule. Godfrey Louis si-a publicat rezultatul cercetarilor in revista Astrophysics and Space, in anul 2006, sugerand posibilitatea ca globulele sa fi trait initial pe o cometa care s-a dezintegrat in contact cu atmosfera Terrei.

2. Ploaie cu meduze

În 2009, o ploaie de meduze a căzut în Scoția, oamenii de știință National Geographic au făcut unele teste, dar nu au găsit niciun AND.

Ploi cu meduze au fost raportate si în Tokyo, Beijing, regiunea Irkutsk şi statul Texas.

1. Ploaia cu pește, Yoro, Honduras, în fiecare an, în lunile mai și iunie

Se intamplă în fiecare an, cel puțin o dată și câteodată chiar mai multe ori, spun locuitorii orașului, spre sfârșit de primăvară și începutul verii. Acest fenomen se întâmplă numai în condiții specifice: ploaie torentială, tunete și fulgere, condiții meteo atât de rele încât nimeni nu indrăzneste să iasă afară.

Surse:  listverse.com si omofon.com