12 motive pentru care merită să ierți pe cineva care te-a rănit – este pentru binele tău!

Nu vă lăsați pradă resentimentelor.

În timpul sărbătorilor și în weekend, petrecem adesea mai mult timp cu familia, mergem la petreceri și în vizită la prietenii noștri.

Uneori timpul petrecut împreună poate fi minunat. În alte cazuri, ne simțim obligați să petrecem acel timp cu persoanele care cândva ne-au rănit.

Această supărare ne împiedică să ne distrăm împreună, ne macină supărarea și tristețea.

Dar niciodată nu e prea târziu să ierți pe cineva care te-a rănit. Acest lucru nu înseamnă că o persoană va uita că a fost rănit, dar mai degrabă e o eliberare, iar după ce găsești puterea de a ierta, te vei simți bine și vei avea puterea de a-ți continua viața.

Este întotdeauna mai ușor să ierți în cuvinte decât în practică, prin urmare aceste 12 motive sunt exact ceea ce vă va ajuta.

Iată motivele pentru care ar trebui să ierți:

1. Toată lumea greșește, și cel puțin o dată în viață fiecare dintre noi a rănit pe cineva.

2. Să nu exteriorizezi supărarea − doare. Astfel vei avea o viață incompletă.

3. Incapacitatea de a ierta creează deseori noi drame în viața personală.

4. Ți-ar plăcea ca, de asemenea, să fii iertat pentru propriile tale greșeli.

5. Supărându-vă, rămâneți blocați în trecut, ceea ce înseamnă că veți continua să trăiți periodic această stare de supărare.

6. Când ne concentrăm asupra la ceea ce detestăm la cineva, începem să vedem numai aceste calități negative la toată lumea. Aceasta este legea atracției.

7. Când îi iertăm pe alții, atragem nu doar iertarea, dar și atitudinea bună față de noi. Aceasta este și legea atracției.

8. Este întotdeauna mai bine ca oamenii să te considere o persoană bună și înțeleaptă, decât una răzbunătoare și mânioasă.

9. Nu te poți bucura de frumosul din jur atunci când te gândești doar la rău.

10. Toți oamenii au în ei atât bine cât și rău: nimeni nu este 100% rău, și nimeni nu este 100% bun. La urma urmei, dacă ai iubit această persoană la un moment dat în viața ta, la sigur această persoană are și calități pozitive.

11. Vă veți umple viața de liniște și armonie.

12. În cele din urmă, fiecare dintre noi este responsabil de propria fericire. Cei din jur nu sunt responsabili de fericirea sau nefericirea noastră, fiecare își are propria viață. Dar ne noi putem vedea mereu partea plină a paharului și nu depindem de acțiunile celor din jur.

Întotdeauna trebuie să găsiți în voi putere și să iertați! Asta e calea spre fericire. Meriți să fii fericiți, indiferent de modul în care te tratează alte persoane. Nu-i așa?

Sa nu uitam rugaciunea Domneasca. Mantuitorul Hristos ne-a invatat sa ne rugam si ne-a spus ca daca nu iertam, nici Dumnezeu nu ne va ierta greselel noastre. Dar daca iertam va fi ferice de noi, Asa cum este mentionat mai sus iertarea este cel mai sanatos lucru pentru sanatatea noastra. Este cel mai benefic lucru si cel mai puternic medicament pentru suflet.

Spune rugaciunea acesta: Doamne, da-mi putere sa iert, ajuta-ma sa fac voia si te rog prin jertfa Domnului Hristos asa cum m-ai iertat pe mine tot asa vreau sa iert si eu la randul meu. Te rog sa ma ajuti. Amin