14 flori bizare, create de Dumnezeu

Dumnezeu Creatorul in bunatatea Sa nu încetează să ne uimească. Se pare că creatia lui este nemărginită. Între creațiile lui putem întâlni orice: culori vii, forme bizare, care uneori sunt neașteptate și neobișnuite pentru ochiul uman, precum florile, pe care vi le vom arăta acum.

Loading...

Orhideea-balerină

Craniul în coif

Porumbelul zburător (Habenaria Radiata)

Papagalii (Impatiens Psittacina)

Orhideea – omul dezbrăcat (Orchis Italica)

Orhideea – fluture (Phalaenopsis)

Orhideea – bondarul zâmbitor (Ophrys bomybliflora)

Extratereștrii blânzi

Orhideea cu mutrișoară de maimuță (Dracula Simia)

Bebelușii în scutece (Anguloa Uniflora)

Buzele – în așteptarea unui sărut (Psychotria Elata)

Orhideea – rața zburătoare

Micile dansatoare (Impatiens Bequaertii)

Fiți de acord, aceste flori sunt o adevărată comoară! Aspectul lor neobișnuit poate fi observat cu ochiul liber – nu este nevoie să implicăm imaginația. Așa că putem doar să privim și să ne bucurăm de creațiile minunate ale naturii.

Cum ingrijesti orhideea

Orhideea este una dintre florile asociate cu inalta clasa. Nu e greu de crescut, insa trebuie sa tii cont de anumite sfaturi. Vezi cum ingrijesti orhideea.

Inainte de toate, orhideea are nevoie de anumite conditii pentru a inflori. Se poate usca foarte usor daca nu i se acorda atentie. In special toamna si iarna, aceasta planta are nevoie de ingrijire.

Inainte de a afla varianta clasica a ingrijirii unei orhidei, va vindem un pont aflat de la florarese: pentru ca floarea sa creasca si sa infloreasca mai repede, puneti o pastila de anticonceptionale intr-un litru de apa si uda floarea treptat cu apa cu conceptionale. In doua saptamani de la udare, orhideea va inflori frumos. Atentie, acesta este echivalentul unui tratament hormonal la oameni, astfel incat este indicat sa nu abuzezi de aceasta metoda.

Ce sa faci la inceput de primavara ca sa ai o orhidee frumoasa:

Tine cont de faptul ca orhideele de apartament tind sa infloreasca la inceputul primaverii, asa ca trebuie sa le acorzi o atentie speciala. Dupa ce florile s-au scuturat, taiati tija cu flori de la baza si alte eventuale frunze sau radacini uscate. In felul acesta controlati o eventuala infectie sau mucegaiuri, ce pot dauna orhideelor.

Primavara este momentul ideal pentru replantare.

Orhideele plantate in scoarta ar trebui replantate la un interval de 18 – 24 de luni. Alegeti dimensiunea ghiveciului in functie de dimensiunea radacinilor. De regula, orhideele prefera ghivecele mici. Daca puneti un ghiveci prea mare atunci planta isi va consuma toata energia pentru a crea noi radacini pentru a ajunge sa umple noul ghiveci si nu va mai inflori o perioada lunga de timp. Asadar, nu folositi ghivece prea mari.

Multe orhidee au radacini care ies din ghiveci si atarna in aer. Nu taiati aceste radacini  si nu considerati ca reprezinta un semn ca ar trebui marit ghiveciul. Este doar modul natural de crestere al plantei.

Nu trebuie sa taiati orhideele precum o tufa. Daca taiati o parte dintr-o frunza, planta va muri.