15 cele mai periculoase drumuri de pe Planetă

Este forte relaxant să mergi pe un drum bun ascultând între timp muzica preferată. Însă există și drumuri mersul pe care te face să transpiri de emoție. Unele din aceste drumuri au fost săpate în stâncă, iar altele din ele dispar periodic sub apă…

Loading...

Puneți centura de siguranță și respiră o dată adânc, pentru că redacția Perfect Media îți propune să mergi imaginar pe cele mai periculoase drumuri de pe planetă!

Zodja-La, India

Acest drum de munte are o lungime de 9 kilometri și unește localitățile Lodakh și Kashmir. Drumul este foarte îngust și pe el trebuie să se înghesuie concomitent mașinile și vitele.

Transfăgărășanul, România

Drumul nostru frumos care trece prin masivul montan Făgăraș este cunoscut în toată lume. Cel mai înalt punct al drumului se află la altitudinea de 2034 de metri.

Dalton Highway, Alaska

Mai înainte de toate, acest drum este cel mai izolat drum din lume. El are o lungime de 666 kilometri și pe el sunt amplasate doar 3 localități. Totodată, acest drum are reputația celui mai înzăpezit drum de pe planetă.

Khardung-La, India

Acest drum a fost declarat de National Geographic ca fiind cel mai înalt drum de pe planetă. El se află la altitudinea fantastică de 5606 metri!

Drumul Yungas, Bolivia

Anual acest drum de munte omoară între 200 și 300 de oameni. Această statistică tristă face ca drumul Yungas să fie cel mai periculos drum de pe planetă. Pe marginea lui se găsește o prăpastie adâncă de 600 metri.

Drumul Atlanticului, Norvegia

Acest drum a fost construit de localnici. Până în anul 1972 tunelul săpat în stâncă era unicul drum care lega satul dim apropiere de restul lumii. Ulterior autoritățile chineze au săpat un tunel de 1200 metri lungime prevăzut pentru trafic rutier.

Passage du Gois, Franța

Pare incredibil, dar pe acest drum se poate circula doar câteva ore pe zi. În restul zilei drumul este acoperit cu apă. Înainte de intra pe acest drum de 4.5 kilometri lungime, șoferii trebuie să se informeze despre orele de flux și reflux ale oceanului, pentru a nu se îneca cu mașina.

Drumul montan Tianman, China

Acest drum are 10 km lungime și 99 de cotituri pe parcurs. Pentru a conduce mașina pe el trebuie să ai un sistem nervos puternic.

Hana, Hawaii

Drumul are 112 kilometri lungime unește localitățile Kahului și Hana. Are foarte multe cotituri și trece peste 59 de poduri. Drumul este deseori închis din cauza alunecărilor de teren.

Șoseaua federală ”Kalima”, Rusia

Șoseaua a fost construită între anii 1932 și 1953. Are o lungime de 90 de kilometri și este celebră prin faptul că a fost construită integral de deținuți.

Col de la Bonette, Franța

Această trecere montană este amplasată la altitudinea de 2000 de metri înălțime la graniță cu Italia. Drumul este vestit pentru cotiturile sale interminabile.

Pasul Saint-Gothard, Elveția

Este un drum extrem de șerpuit. Are 64 de kilometri lungime și de pe punctul său cel mai înalt pot fi admirate privești uimitoare!

Drumul Caucazului, Rusia

Acest drum leagă localitățile Sochi și Ritza. Drumul impresionează și totodată înfricoșează.

Eshima Ohasi, Japonia

Nu e un drum propriu-zis, ci un pod care are 1.7 kilometri în lungime. Dacă îl privești de la distanță ai impresia că a ”urca” cu mașina pe acest pod este curat nebunie!