16 adevăruri pe care ar trebui să le cunoască orice femeie ca să nu se ajungă în situația în care trebuie să salvezi căsnicia de la divorț

Anii petrecuți împreună lasă o amprentă puternică în sufletele fiecărui membru al familiei. Deseori atât femeile, cât și bărbații se relaxează în timp și nu mai acordă atenția cuvenită jumătăților lor.

Loading...

În cartea “The Rules for Marriage: Time-tested Secrets for Making Your Marriage Work”, autoarele Ellen Fein și Sherrie Schneider le recomandă soților să fie mereu implicați în viața de familie. În particular femeilor le este indicat să atragă atenția la câteva lucruri importante.

Dragostea pentru soț

1. Permiteți-i să ia el deciziile importante – Atunci când aveți de decis unde să locuiți, într-un apartament la etaj sau în casă la curte, sau alegeți o destinație pentru vacanța de vară sau aveți orice alte decizii de luat, nu are rost să vă certați pentru astfel de lucruri, care oricum nu au valoare în comparație cu dragostea și buna înțelegere.

La principiu trebuie mers doar în chestiuni de principiu, bunăoară atunci când este pusă în pericol sănătatea fizică sau psihologică. În rest trebuie să predomine armonia, iar bărbaților le place când li se acordă autoritatea de a lua decizii importante.

2. Aveți grijă de aspectul dvs., dar nu întreceți măsura – Oricărui bărbat îi place soția sa, altfel nu ar fi cerut-o în căsătorie. Dar asta nu înseamnă că nu mai trebuie să aveți grijă de propria frumusețe. Totodată nici ținuta unui super-model nu este un exemplu demn de urmat în viața de familie.

3. Acordați-i clipe de singurătate – Multor bărbați le place însingurarea în anumite momente, mai ales atunci când sunt obosiți sau concentrați. Când bărbatul vine acasă după o zi grea de lucru, nu-l bombardați cu tot soiul de întrebări și probleme, lăsați-i un timp de răgaz de o jumătate de oră.

4. Acordați-i tot sprijinul dvs. – Chiar dacă a făcut o oarecare gafă, soțul trebuie să simtă susținerea persoanei iubite. Nu uitați să-i mulțumiți și să-l încurajați atunci când face ceva bine. Bărbaților le place să se simtă utili.

5. Nu vorbiți de rău rudele sale – Chiar dacă apropiații săi sunt întruchiparea răutății și chiar dacă el e conștient de asta, evitați să-i spuneți asta direct. Legăturile de rudenie sunt importante, iar critica adusă apropiaților săi îl poate sensibiliza în sensul rău al cuvântului.

6. Păstrați romantismul din relația voastră – Chiar și cuplurile căsătorite au nevoie de întâlniri romantice, mai ales atunci când aveți și copii mici. Mergeți la un restaurant sau pur și simplu uitați-vă la un film, dar să fiți doar voi doi timp de câteva ore.

7. Lăsați-l pe bărbat să fie conducătorul îl relațiile intime – Acordați-i bărbatului rolul de conducător în viața voastră. Chiar dacă el e prea pasiv sau, dimpotrivă, hiperactiv – femeilor le este mai ușor să se adapteze decât bărbaților.

8. Nu vă plângeți pe copii – Sigur că se merită să-i povestiți soțului despre năzbâtiile micilor haiduci. Dar e important ca în aceste povestiri să nu fie vaiete și neplăceri, căci la nivel subconștient bărbatul va înțelege din asta că nu sunteți o mamă bună.

9. Nu-l vorbiți de rău pe la spate – Să ții în tine problemele din familie, ca apoi ele să explodeze undeva în exterior reprezintă o atitudine foarte nocivă. Toate neînțelegerile trebuie rezolvate în primul rând între voi doi. Mai mult de 50% din conflicte grave pot fi evitate prin dialog.

10. Nu cereți sfaturi de la femei singuratice – Femeile care nu au gustat din viața familială pot înțelege greșit unele lucruri din relația dvs. cu soțul. O neînțelegere mică și neînsemnată poate fi percepută de ele cu o gravitate deosebită, fapt ce vă poate afecta și pe dvs.

11. Fiți un adevărat custode al confortului în casă – Bărbații sunt ființe foarte ciudate. Chiar dacă în garajul lor totul este cu fundul în sus, ei se simt confortabil acolo. În schimb dezordinea din casă îi poate irita foarte mult, de aceea străduiți-vă să păstrați ordinea și curățenia în locuință.

12. Nu vă certați în prezența altora – Mai ales dacă e vorba de prezența copiilor. Este o adevărată crimă să-l impui pe copil să ia partea unuia din părinți împotriva celuilalt. Problemele soților trebuie să-i vizeze doar pe soți.

13. Preparați ceva delicios pentru el – Dragostea bărbatului trece prin stomac! Chiar dacă nu aveți abilități deosebite în gastronomie, orice bărbat ar aprecia efortul și dorința dvs. de a-l impresiona cu bucate neobișnuite.

14. Acceptați lucrurile așa cum sunt dacă ele nu vă privesc – Dacă nu vă place că soțul își spală mașina prea rar, sau considerați că el ar trebui să-și caute un alt serviciu – nu insistați peste măsură. E suficient să-i transmiteți o dată acest mesaj, ca el să-l aibă în vedere atunci când ia o anumită decizie. În rest acceptați așa cum este ceea ce nu vă privește.

15. Când aveți neînțelegeri, uitați de ridicarea vocii – Strigătele și ridicarea vocii niciodată nu au urmări pozitive, ba dimpotrivă, bărbații ar putea reacționa repulsiv la mesajul dvs. chiar dacă altfel acesta este foarte bun. În relația dintre soț și soție strigătele trebuie să lipsească cu desăvârșire. Dacă nu puteți rezolva problema într-un mod calm, ar fi mai util să reluați discuția cu o altă ocazie.

16. Sărutați-l mai des

Multe perechi pur și simplu încetează să se mai sărute după câțiva ani petrecuți împreună. Dar acest semn de afecțiune este foarte important și valoros! Sărutați-vă măcar atunci când vă luați rămas bun sau vă revedeți.

Cu ce alte sfaturi ați completa această listă? Spuneți-ne experiența dvs. în comentarii!

Sursa