25 de fotografii uimitoare despre cum toamna poate crea adevărate capodopere

Încet-încet vara se retrage, lăsând locul toamnei care ia în stăpânire peisaje şi începe să le schimbe în culori închise. Natura se schimbă și se pregătește pentru o nouă etapă, verdele și galbenul aprins încep să pălească, soarele are o lumină mai pașnică, iar nopțile sunt tot mai răcoroase.

Loading...

Toamna este cel mai frumos anotimp al anului. Este timpul când cerul este de un albastru strălucitor, când totul în jur devine multicolor: galben, portocaliu, roșu, când soarele încă mai răspândește căldură. Există, de asemenea, și umbrelele multicolore. Toamna facem plimbări prin pădure căutând ciuperci, iar serile stăm la taifas împreună cu familia. Toamna este admirată de pictori și cântată de poeți, toată lumea vorbește despre magia acestui anotimp minunat, este anotimpul frumos al culorilor dăruite de frunzele ce valsează în adierea vântului.

Însă farmecul său dispare odată cu venirea ploilor, care ne fac zilele mai puțin luminoase.

Toamna este a doua primăvară.

Un adevărat covor de aur.

Toamna în Norvegia.

Un peisaj de toamnă în SUA.

„Ard” copacii.

Umbra trecutului.

Treptele care duc spre toamnă.

Uralul de Sud.

Pădurea oranj.

Treptele care duc spre toamnă.

Uralul de Sud.

Pădurea oranj.

Toamna în Washington.

Un parc care parcă este rupt din basme.

Pete colorate.

Toamna în Alaska.

Nu stiu care este anotimpul vostru preferat. Poate ca e chiar toamna. Contrar afirmatiei din titlu, nu pot spune, la randul meu ca toamna este anotimpul meu preferat.

Mai degraba as zice ca prefer vara pentru caldura ei si bogatia de fructe si legume cu care ne rasfata. Insa si vara are partile ei care nu imi plac.

Caldurile exagerate, de exemplu. Perioadele in care nu poti respira din cauza ca e canicula afara. Atunci mi-as dori sa vina mai repede racoarea. Si ma gandesc cu drag la toamna.

1. mirosul de struguri copti care ma invita sa ii culeg. Cand in vie incepe sa miroasa a struguri copti stiu sigur ca toamna a venit.
2. ca este singurul anotimp in care pot bea must :p
3. explozia de culori a frunzelor din paduri. In nici un anotimp parca, padurile nu sunt atat de viu colorate si muntii par pictati in culori de curcubeu.
4. diminetile racoroase, cu aer curat si tare, de la munte, in care iti doresti un pulover in plus pe tine.
5. nelipsitele deserturi de toamna cum ar fi placinta cu mere si bostan, tarta cu smochine, prajiturile cu prune sau struguri.

6. am un motiv in plus sa beau ceaiul de dimineata si o ciocolata calda la ora 5. Cu adaosuri aromate de dovleac, scortisoara sau cardamom.
7. culori florilor tarzii de toamna. Imi plac nemaipomenit de mult florile care infloresc toamna tarziu: dalia, crizantema, steluta de toamna, ochiul boului, floarea de  piatra, etc. Sunt rezistente la frig si viu colorate. Mov, portocaliu, galben, rosu, ciclam.

8. toate conservele de legume si fructe pe care le pot pregati pentru la iarna. Toamna e anotimpul in care pot gati cel mai mult si cel mai gustos, evident, folosind ingrediente naturale, de sezon. Si ma bucur din plin de tot ce ne ofera recolta de sezon.

Sursa: Fasingur.info