4 soluții pentru a scăpa de atacurile de panică pentru totdeauna

Unii oameni suferă de atacuri de panică spontane și inexplicabile. Problema e că mulți cred că această afecțiune îi atinge doar pe ei, pe când realitatea e cu totul alta.

Atacurile de panică apar de cele mai multe ori după un șir întreg de stresuri puternice. Vestea bună e că această stare poate fi depășită, e suficient să luați câteva măsuri foarte simple!

Care sunt manifestările unui atac de panică?

Loading...

© depositphotos

Atacurile de panică se manifestă în felul următor:

• Au o durată scurtă, de 5-10 minute, și se pot repeta la un anumit interval de timp.

• După o astfel de criză organismul este extenuat, căci el s-a pregătit pentru un pericol real și a cheltuit multă energie pentru asta.

• Oamenii care suferă atacuri de panică simt diverse dureri și apelează la ajutor medical, considerând că viața lor este în pericol.

• De multe ori omul ce trece printr-un atac de panică se simte parcă rupt de realitate: totul în jur i se pare străin și necunoscut, iar pe sine însuși el se vede parcă dintr-o parte.

• Orice om simte atacul din interior, dar puțini din cei aflați alături își pot da seama ce se întâmplă.

Ce este atacul de panică

Unii specialiști afirmă că atacul de panică reprezintă un reflex al organismului în fața unor persoane sau situații necunoscute, care ar prezenta un potențial pericol.

Respirația devine mai deasă, reflexele mai puternice, transpirația mai intensă – acestea sunt mecanisme de supraviețuire. De cele mai multe ori în ziua de astăzi e vorba de o simplă situație de stres, care nu prezintă nici un pericol real.

Ce putem face?

Nu vă îngrijorați! Pentru sănătate și viață atacurile de panică nu prezintă absolut nici un pericol. Mai mult decât atât, ele pot fi controlate.

Un celebru psiholog a elaborat o mică instrucțiune cu ce puteți face când vă dați seama că a început un atac de panică:

1. Concentrați-vă, atacul de panică nu vă pune în nici un pericol, iar dvs. nu veți pierde cunoștința.

2. Retrageți-vă într-un loc liniștit.

3. Respirați cât mai adânc.

4. Încordați tare orice mușchi, apoi relaxați-l. Repetați încordarea de câteva ori după care să vă rugați.

Cum să scapi de panică pentru totdeauna?

Pentru a scăpa pentru totdeauna de declanșarea atacurilor de panică, psihologii recomandă:

• Evitații situațiile de stres.

• Asigurați-i organismului relaxări periodice (somn împlinit, odihnă regulată, alimentație sănătoasă, rugăciune).

• Apelați la ajutorul medicilor și faceți un control total pentru a determina starea reală a sănătății dvs.

• Atacul de panică este un fenomen sentimental, sau chiar spiritual de aceea trebuie să-l abordați cât mai rațional.

Și nu în ultimul rând, rugați-vă și citiți din Biblie Evanghelia dupa Ioan.

Rugăciunea lui Iisus pentru Sine, pentru apostoli şi pentru toţi credincioşii. Ioan cap 17

1. Acestea a vorbit Iisus şi, ridicând ochii Săi la cer, a zis: Părinte, a venit ceasul! Preaslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul să Te preaslăvească. Precum I-ai dat stăpânire peste tot trupul, ca să dea viaţă veşnică tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui. Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis. Eu Te-am preaslăvit pe Tine pe pământ; lucrul pe care Mi l-ai dat să-l fac, l-am săvârşit. Şi acum, preaslăveşte-Mă Tu, Părinte, la Tine Însuţi, cu slava pe care am avut-o la Tine, mai înainte de a fi lumea.

Arătat-am numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tăi erau şi Mie Mi i-ai dat şi cuvântul Tău l-au păzit. Acum au cunoscut că toate câte Mi-ai dat sunt de la Tine; Pentru că cuvintele pe care Mi le-ai dat le-am dat lor, iar ei le-au primit şi au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieşit, şi au crezut că Tu M-ai trimis.  Eu pentru aceştia Mă rog; nu pentru lume Mă rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, că ai Tăi sunt. Şi toate ale Mele sunt ale Tale, şi ale Tale sunt ale Mele şi M-am preaslăvit întru ei.

Şi Eu nu mai sunt în lume, iar ei în lume sunt şi Eu vin la Tine. Părinte Sfinte, păzeşte-i în numele Tău, în care Mi i-ai dat, ca să fie una precum suntem şi Noi. Când eram cu ei în lume, Eu îi păzeam în numele Tău, pe cei ce Mi i-ai dat; şi i-am păzit şi n-a pierit nici unul dintre ei, decât fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura. Iar acum, vin la Tine şi acestea le grăiesc în lume, ca să fie deplină bucuria Mea în ei.  Eu le-am dat cuvântul Tău, şi lumea i-a urât, pentru că nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume.Nu Mă rog ca să-i iei din lume, ci ca să-i păzeşti pe ei de cel viclean.

Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume. Sfinţeşte-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul. Precum M-ai trimis pe Mine în lume, şi Eu i-am trimis pe ei în lume.  Pentru ei Eu Mă sfinţesc pe Mine Însumi, ca şi ei să fie sfinţiţi întru adevăr. Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor,

Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis. Şi slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem: Eu întru ei şi Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârşiţi întru unime, şi să cunoască lumea că Tu M-ai trimis şi că i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine. Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pr care Mi i-ai dat, ca să vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii. Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, şi aceştia au cunoscut că Tu M-ai trimis. 26. Şi le-am făcut cunoscut numele Tău şi-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei şi Eu în ei.