8 semne de avertizare TIMPURII ca nivelul de zahar din organism este foarte mare

Ceea ce majoritatea oamenilor nu stiu este ca nivelurile ridicate de zahar din sange pot provoca daune severe. Indiferent daca esti diabetic sau nu, hiperglicemia poate provoca leziuni ale nervilor, organelor si vaselor de sange. Pericolul real, totusi, este cand nivelul glicemiei nu scade. Atunci cand nu coboara acolo pot aparea probleme grave de sanatate.

Unul dintre motivele pentru care oamenii sufera de hiperglicemie este ca nu sunt educati despre cat de serioasa este si semnele pe care corpul le da.

Deci, pentru a-ti mentine corpul sanatos si nivelul glicemiei scazut, tine cont de urmatoarele semne care arata ca ai zahar din sange ridicat.

Sete constanta

Principalul motiv pentru care zaharul din sange determina sete este poliuria. Cand nivelul glicemiei este ridicat, rinichii nu pot tine pasul. Deci ei produc mai multa urina pentru a scapa de excesul de glucoza pe care nu il pot absorbi. Acest lucru te face sa devii deshidratat.

Obiceiuri alimentare crescute

Daca observi ca obiceiurile alimentare sunt in crestere, este posibil sa ai niveluri ridicate ale zaharului din sange. Motivul pentru care nivelurile ridicate de zahar din sange pot provoca o crestere a consumului de alimente este datorita faptului ca glucoza nu poate intra in celule. Ar putea fi din cauza lipsei de insulina sau, eventual, a rezistentei la insulina.

Cand se intampla acest lucru, corpul tau nu este in masura sa transforme alimentele pe care le consumi in energie. Deci, daca corpul tau simte ca nu are suficienta energie, va necesita mai multe alimente pentru a incerca sa produca glucoza.

Urinare constanta

Acest semn este legat direct de setea constanta. Rinichii nu sunt capabili sa tina pasul cu excesul de zahar, asa ca singurul modul in care pot scapa de acest lucru este prin urinare. Fii atent la drumurile tale la baie. Daca descoperi ca mergi in fiecare ora, ai putea avea niveluri ridicate de zahar din sange. Dar acest lucru ar putea insemna, de asemenea, ca ai o problema de sanatate mai grava. Cel mai bun sfat este sa discuti cu medicul tau.

Oboseala cronica

S-ar putea sa crezi ca avand un nivel ridicat de zahar din sange inseamna ca ai o multime de energie. Opusul total se poate insa intampla. Cand ai zahar din sange ridicat, urinezi mai mult si ti se face sete, deoarece rinichii nu pot absorbi glucoza si nu pot crea energie. Fara energie, corpul tau va deveni slab si obosit.

Vedere neclara

Cand ai zahar din sange ridicat, poate provoca umflarea lentilelor ochiului. Oricine a avut lentile umflate stie ca face ca vederea sa devina neclara. In cele mai multe cazuri, aceasta este doar temporar, dar consulta un medic pentru a obtine un diagnostic adecvat.

Piele uscata

Daca ai acest semn, nivelul glicemiei poate fi ridicat de ceva timp. Nivelurile ridicate ale zaharului din sange pot determina deteriorarea nervilor si, de asemenea, pierderea rapida a lichidului. Daca acest proces continua de ani de zile, nervii corpului devin deteriorati si pielea devine uscata.

Impotenta

Pentru barbati, cand vine vorba de erectie, se bazeaza pe fluxul sanguin corespunzator. Zaharul inalt in sange perturba fluxul sanguin si chiar dauneaza nervilor si vaselor de sange.

Crestere in greutate

Daca ai zahar din sange ridicat, este posibil sa fii rezistent la insulina. In acest caz, celulele nu mai raspund la insulina. Este extrem de dificil pentru celulele rezistente la insulina sa ia glucoza din sangele tau. Din acest motiv, nivelurile de zahar din sange incep sa creasca in timp. Acest lucru te poate face sa cresti in greutate.

Prin urmare, acestea sunt cele mai frecvente semne ale nivelului ridicat de zahar din sange. Dar, probabil, te intrebi ce cauzeaza niveluri ridicate de zahar din sange. Dieta slaba este una dintre cauzele principale. Oamenii care au o dieta care consta in alimente care sunt foarte procesate si au o multime de calorii pot determina digestia rapida. Consumul rapid al alimentelor nu este un lucru bun. Acest lucru poate determina o crestere a nivelului de zahar din sange. Poate provoca, de asemenea, niveluri proaste de colesterol.

O alta cauza este lipsa exercitiului. Oamenii cred ca exercitiul ajuta doar la ritmul cardiac si iti mentine oasele puternice. Dar ceea ce face, de asemenea, este mentinerea celulelor musculare sensibile la insulina. Daca nu faci exercitii, exista riscul ca celulele tale musculare sa devina rezistente la insulina, care iti controleaza nivelul zaharului din sange.

Ai mult stres in viata ta? Ai, de asemenea, niveluri ridicate de zahar din sange? Nu este o coincidenta, stresul poate provoca o crestere a glicemiei. Hormonii de stres pot provoca cresterea glicemiei.

Un lucru de retinut despre aceste semne este ca ar putea insemna ceva complet diferit. Cateva dintre aceste semne sunt simptomele unei raceli obisnuite. Nu incerca sa iti pui un diagnostic singur, consulta mai intai medicul. Acesta iti poate oferi optiuni de medicatie si tratament