Cele 9 citate celebre despre dragoste

Dragostea exista de cand lumea. Indiferent cat de inedit este ce simtim fiecare, cu siguranta au mai fost si altii care au experimentat inainte aceeasi emotie. Acest fapt este atestat de miile de povesti si citate de dragoste redate in varii forme de arta.

Ne vom limita de aceasta data la actele mai comerciale, precum literatura, muzica si cinematografia.

Desigur, faptul ca ne putem regasi sentimentele transpuse in arta ne ofera un oarecare confort, ne intareste ideea ca nu suntem singurii care iubesc, ne confera un sentiment de apartenenta si chiar de adaptare, ca fiinte capabile de a oferi si de a primi afectiune.

Iata o selectie a celor mai frumoase citate despre dragoste scrise, cantate sau recitate vreodata.

Literatura, un izvor nesecat de citate despre dragoste

Honore de Balzac era sceptic in privinta dragostei si neputincios in a o deosebi de naivitate:

„Se spune ca in dragoste, intotdeauna, dai mai mult decat primesti sau, poate, e invers? Sa iubesti si sa-i daruiesti persoanei iubite ce-si doreste, nu doar posibilitatea de a-si satisface placerile mondene, ci sa-i jertfesti chiar onoarea ta este, oare, o dovada suprema de dragoste sau de nesfarsita incredere sau de copilareasca naivitate sau, pur si simplu, de nesabuinta?”

Mai optimist, Antoine de Saint-Exupery considera ca:

„Inainte de orice, dragostea este ascultare in tacere. A iubi inseamna a contempla […] Va veni ora cand nu vei mai cere nimic. Nici buzele, nici zambetul, nici bratul dragastos, nici rasuflarea prezentei sale. Iti va fi de-ajuns ca ea doar sa existe.”

Si William Shakespeare vede in dragoste un lucru absolut benefic, considerand-o inaltatoare:

„Indragostitii si nebunii au minti vizionare, imaginatii creatoare ce percep mai mult decat intelege recea ratiune.”

Artisti care au cantat despre dragoste – Cand esti indragostit, pare ca toata lumea graviteaza in jurul sentimentelor tale. Astfel, toate cantecele de dragoste, toate versurile siropoase ale acestora, devin despre tine si despre dragostea ta.

Chris Isaak si-a castigat faima cantand „Nu credeam c-am sa iubesc vreodata pe cineva ca tine, nu credeam c-as putea pierde pe cineva ca tine” („Wicked Game”).

„Nu este nimeni care sa-ti usuce lacrimile. Te-as putea tine in brate un milion de ani, sa te fac sa-mi simti dragostea”, spunea Bob Dylan („To Make You Feel My Love”).

„Iti numar genele in secret. La fiecare geana, iti soptesc ca te iubesc. Si te las sa dormi”, rostea, romantic, solistul trupei REM („At My Most Beautiful”).

Dragostea este ca-n filme – Cine nu vrea o dragoste patimasa ca cea a eroilor din „Dirty Dancing” sau ca a celor din „Love Story”? Ei bine, iata cele mai celebre replici de dragoste din filme.

„Dragostea inseamna sa nu fie niciodata nevoie sa iti ceri iertare”, spunea personajul Jennifer Cavalleri in „Love Story”.

„Nu uita ca sunt doar o fata care sta in fata unui baiat, rugandu-l sa o iubeasca”, spunea, umila, Julia Roberts, intrata in pielea personajului Anna Scott („Notting Hill”).

„Mi-e teama sa ies din camera asta si sa nu mai simt niciodata ceea ce am simtit langa tine”, spunea Baby din „Dirty Dancing”.

SursaSursa