A avut o aparitie wow, dar ce spuneti de voce?

Este demonstrat faptul ca muzica are o influenta pozitiva asupra dezvoltarii cognitive a copiilor, a memoriei si a relationarii acestora cu alte persoane de varsta lor si nu numai.

Rezultatele studiului tehnicilor vocale sunt deci o urmare a exercitiilor si a gimnasticii vocii, nu o simpla imitare a profesorului.

Teoretic cursurile pot incepe oricat de devreme (vorbit clar) sau de tarziu. Practic, cu toate ca nu exista o varsta minima sau maxima de la care se pot lua lectii de canto, este important sa nu lipseasca motivatia, rabdarea, vointa, disciplina si perseverenta.

Loading...

Cu cat incepi de la o varsta mai frageda cu atat mai multe acumulezi in bagajul cunoasterii.

Săptămâna trecută la Oradea s-a desfășurat un important festival – concurs de interpretare și dans, „Floare de Lotus”, care a reunit nu mai puțin de 600 de concurenți. Unul dintre inițiatorii grandiosului eveniment este Dana Oprescu.

Un om cu totul deosebit pe care am ajuns să-l cunosc întâi dintr-o perspectivă profesională, iar mai apoi și personală. Dana este profesorul care modelează vocile prichindeilor orădeni la Palatul Copiilor și în Orășelul Copiilor.

O mare parte din părinți o cunosc, iar cei care încă n-au apucat, astăzi Evenimente Oradea are plăcerea de a le o prezenta!

Când a început cântecul Danei Oprescu?

Am amintirea unei fetițe de vârstă preșcolară, care ardea de nerăbdare să iasă pe șcenă, care se învârtea în jurul invitaților așteptând să i se ceară să cânte un cântecel.

Ai fost de mic copil pasionată de muzică?

Îmi plăcea foarte mult să cânt, înregistram cântece de la Tv. sau radio pe un Mayak vechi și după aceea le învățam.

Ce visai să te faci când vei fi mare?

Nu-mi amintesc să-mi fi dorit în mod deosebit ceva foarte mult, dar eram atrasă de scenă, lumini, spectacole.

Dacă ar fi să îți faci o caracterizare, ce fel de copil ai fost?

Eu zic că unul aproape cuminte, dar în același timp mă revoltam când îmi simțeam încălcate ,,drepturile”. Învățam foarte bine, îmi plăcea mult matematica cu care am și reușit să obțin unele performanțe.

S-au plâns vreodată vecinii de tine că le cânți prea mult?

Pentru că părinții mei locuiesc la casă, nu am avut niciodată problema asta. Atunci când eram mică și ieșeam cu mama să îngrijim florile din grădină, vecinii mă rugau să le cânt câte ceva, deci, bănuiesc că nu le-am făcut probleme cu cântatul meu.

Cum și când ai inceput studiul muzical? La modul serios

Am absolvit Liceul Pedagogic „Gh. Șincai” din Zalău și în anul cinci de liceu m-am decis să merg la Conservator. Era destul de greu să recuperez toată teoria muzicală care se studia în liceul de artă și mai ales într-un timp așa de scurt.

Am venit cu emoții la Oradea la Facultatea de Muzică la secția canto. Înaintea probelor de concurs se făceau repetiții și binențeles am mers de acolo supărată fiind convinsă că toți sunt mai buni decât mine.

Era și o concurență destul de mare în acel an, eram 4 candidați pe un loc. După prima probă de concurs am avut cu adevărat surpriza să constat că eram pe primul loc, și așa am rămas și la încheierea examenului.