A crezut că nu aude bine! Un bucureștean, martor la un dialog halucinant între un medic și o asistentă: „Mi-a scăpat o lacrimă”

Gestul facut de un medic bucurestean aimpresionat pana la lacrimi un tanar, pacient si el. Martorul povesteste despre cum un chirurg a ajutat o femeie operata, insa fara posibilitati, sa ajunga acasa dupa interventie.

Loading...

Aureliu Surulescu, un bucurestean care a ajuns la spital pentru o operatie la ochi, a asistat la un moment care l-a facut sa spuna ca Romania are inca oameni valorosi. Acesta aredactat toata exprienta intr-o postare pe pagina sa de Facebook:

”Va spuneam ieri despre o tara care se numeste Romania. Da, etara in care m-am nascut, am visat, traiesc si ma bucur zilnic de orice imi ofera. (?!)
Sunt ciudat, nu?!
Pentru ca nu-mi doresc o tara ca afara.
Spre deosebire de unii care s-au plimbat pe netflix eu am avut ocazia satraiesc in “ tarile alea civilizate”.
E relativ totul.

Sa revin la ce spuneam ieri. Am ajuns la cutit din cauza unei infectii la ochi. Cum necum amajuns la spitalul X sa-i zicem si dupa ceva timp la camera de garda m-a operat un medic Y.

Nu de asta vreau sa vorbesc insa. Am stat la camera de garda, un timp … am ascultat oamenii. Amarati, tristi, unii suferind mai rau ca mine, dar desi suferind au avut puterea sa lase omama cu copilul inaintea lor pentru ca “…e copil si sa aiba o sansa “.

Un batran cu o batrana la telefon:
“ da’ te astept ca nu plec fara tine. Nici acum si nici cand ofi, dincolo… cum sa nu te astept.

Vine salvarea, pleaca… agitatie. Imi vine randul. Trec peste amabilitatile neasteptate, recunosc, directla profesionalismul medicilor.

In acelasi timp cu mine rezolvau si alte cazuri reusind cumva sa se inteleaga intre ei intr-un amestec determeni medicali si oameni suferinzi.
Operatia, 30 min, trece repede, timp in care medicul, pas cu pas, imi povestea ce face, sa nu ma sperii, cuun calm si o umanitate pe care am avut ocazia sa o reconfirm mai tarziu.

Cat timp eram sub supraveghere cu ochii inchisi, pansamente etc ascultam atent conversatiile din camera degarda.

Citeste continuarea