A luat microfonul si a inchis ochii!

Nu doar odata am patit sa ramanem fara cuvinte atunci cand cineva vine in fata noastra cu o reprezentatie de zile mari. Insa de data aceasta tanarul din clipul postat mai sus a venit la preselectiile unui concurs de talente cu ceva mai mult decat un numar a venit cu un adevarat talent.

Daca la inceput acesta parea putin emotionat imediat ce a luat microfonul in mama si a inchis ochii totul s-a schimbat. Cei care aveau sa devina emotionati si sa planga erai juratii si cei din public.

Piesa interpretata de tanar cu atata emotie a atins coarda sensibila a celor din juriu care nu si-au putut stapani lacrimile. La final tanarul a fost felicitat de catre toti juratii si trimis cu rupote de aplauze spre urmatoarea etapa a concursului.

Loading...

Cum descoperi ce talente au cei mici:

Desenatul și pictatul sunt benefice pentru copii , îi ajută să-și exprime cel mai bine emoțiile și sentimentele. Prin artă, își dezvoltă capacitățile orientării, raportării la lumea din jur, învață să fie mai organizați cu o grijă mai mare la detalii.

Copilul poate fi înscris la un astfel de atelier încă de la vârsta de 2 ani, recomandat fiind ca acum să se familiarizeze cu formele, culorile, texturile, însă abia pe la 4-5 ani învață să mânuiască mai bine o pensulă, să învețe anumite stiluri și chiar artiști.

GIMNASTICĂ, BALET

Ajută la îmbunătățirea coordonării, echilibrului, flexibilității corpului, dezvoltă musculatura, crește forța fizică și îl ajută chiar să facă față unor temeri și să le depășească.

Dragostea de mișcare poate fi cultivată de la vârste foarte fragede (6 luni). Cu ajutorul tău bineînțeles, se pot face mișcări ușoare de masaj, balans, cățărări sau sărituri ușoare. După 3-4 ani poate fi înscris la o școală de gimnastică, dar abia pe la 6 ani va fi capabil să se antreneze serios. Mulți copii nu au un control bun al corpului, o coordonare suficientă pentru a participa la competiții de la vârste atât de mici.

Baletul, îmbinat cu muzica oferă copilului o stare psihică sănătoasă, este recomandat celor care au o suplețe articulară din naștere. Este destul de riguros, presupune uneori poziții incomode, neputând fi practicat de orice copil. Vârsta de inițiere este între 5-6 ani.

DANS

Balet sau hip-hop, mai dificil sau mai ușor, dansul are beneficiile lui: ajută la dezvoltare a fizicului într-un mod armonios, a mobilității, a expresivității corporale, a simțului artistic, muzical, îi disciplinează și îi învață să lucreze în echipă.

Încă din jurul vârstei de 18 luni micuțul execută anumite mișcări în ritmul muzicii pe care o aude, deși la această vârstă el nu dansează propriu-zis. Abia pe la 3-4 ani copilul e capabil să înțeleagă anumite instrucțiuni și să le și aplice, în general vârsta de 5-6 ani se pare că e cea mai indicată. Ei sunt mai capabili acum să lucreze controlat, să învețe o anumită coregrafie.

PIAN sau CANTO

Familiarizarea cu muzica de la o vârstă foarte mică este benefică pentru copii, iar pianul nu e o excepție. Acest instrument le stimulează sensibilitatea auditivă, atenția și memoria, îi învață despre răbdare și perseverență, le dezvoltă motricitatea fină, spiritul de competiție, îi ajută să-și îmbunătățească cultura generală.

Fiind un instrument care necesită multă dexteritate, asocierea concomitentă a mai multor abilități, este recomandat ca lecțiile să înceapă la vârsta de 8-9 ani.

Asta nu înseamnă că la 5 ani copiii nu sunt capabili de astfel de lecții, mai ales dacă ei își doresc asta. Dacă observi că micuțul tău are o voce care sună bine, poți fi tentat să îl înscrii la cursuri de canto.

Dar de abia după vârsta de 9 ani poți face acest lucru, el trebuie să fie capabil să respecte instrucțiuni specifice, legate de tehnica respirației, să dea dovadă de o putere de concentrare dezvoltată.