A murit Benone Sinulescu! Îndrăgitul interpret era internat în spital

Doliu în lumea muzicii, după ce am pierdut o mulțime de artiști de renume! Benone Sinulescu, celebrul interpret de muzică populară, a murit în urmă cu puțin timp. Din primele informații aflăm că solistul era internat într-o unitate medicală și urma un tratament pentru problemele sale de sănătate, scrie observatorulnews.ro

S-a stins Benone Sinulescu

În urmă cu doar câteva minute a fost făcută publică vestea că celebrul interpret de muzică populară Benone Sinulescu a plecat din această lume. În acest moment nu știm cauza morții sale, pentru că nu au fost făcute dezvăluiri în acest sens. Este cunoscut faptul că avea multe probleme de sănătate, care s-au agravat încă din această vară.

Sursele spun că artistul suferea de o pneumonie pe care medicii o tratau acum, motiv pentru care se afla internat în spital. Aceasta ar fi fost boala care i-a fost fatală regretatului artist, care a ajuns la venerabila vârstă de 84 de ani.

De altfel, cântăreţul avea probleme mai vechi, dar cel mai rău s-a simțit în vară. Acesta a fost internat în luna iunie, după ce a fost găsit inconştient de către apropiaţi. Medicii reușiseră pe atunci să-l recupereze și soția spunea că este bine și nu sunt adevărate zvonurile cum că artistul ar fi în stare gravă.

Benone Sinulescu s-a născut în localitatea Siriu, în data de 24 mai 1937, iar muzica l-a însoţit pe tot parcursul vieţii. Preotul care ţinea orele de muzică la şcoală l-a acceptat în corul bisericii, impresionat de vocea copilului de doar 7 ani, povesteşte artistul pe site-ul său oficial. „Îmi plăcea foarte mult să ascult muzică la radio.

Şi, întrucât cel pe care îl aveau părinţii abia-şi mai ducea zilele, îmi confecţionam singur radiouri cu galenă”, a mărturisit artistul, potrivit benonesinulescu.eu. Astfel, s-a îndrăgostit de cântecele Mariei Tănase şi nu numai. Calităţile sale vocale au fost confirmate ulterior de profesorul de muzică din gimnaziu, care l-a încurajat să vină la cor, unde a învăţat inclusiv să dirijeze. Acolo a interpretat prima melodie solistică: „Eroul Ceapaev trecea prin Ural”.

Nelipsit de la concerte şi concursuri muzicale, Benone Sinulescu a devenit un artist îndrăgit pe scena muzicii populare româneşti. A urmat cursurile Şcolii Speciale de Muzică din Bucureşti, unde a studiat Canto cu nume mari precum Elisabeta Moldoveanu sau Filaret Barbu-Armonie. Cucerit de muzica lui Ion Luican, s-a dedicat cântecelor folclorice,

formându-şi un stil propriu apreciat de publicul său. Benone Sinulescu a susţinut numeroase concerte, atât în ţară, cât şi peste hotare. Iar pe scenă a performat alături de Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ioana Radu, Ion Luican, Irina Loghin, Rodica Bujor, Mia Braia, Alexandru Grozuţă, Gheorghe Zamfir, Ştefan Lăzărescu.