A murit Franco Zeffirelli, producatorul filmului Isus din Nazareth

Azi dimineata, la Roma, a murit genialul Franco Zeffirelli, regizor, cineast, scenarist şi producător de film.

Avea 96 de ani.

Este producatorul celebrului film Isus din Nazareth (1977), o capodopera urmarita probabil de peste 1 miliard de telespectatori, realtează hotnews.

Loading...

Franco Zeffirelli „s-a stins în pace după o lungă boală, care s-a agravat în ultimele luni”, scrie presa italiană, citând surse din familia regizorului.

Regizor, scenarist, producător, Franco Zeffirelli a semnat peste 20 de lung-metraje în cariera sa, lucrând cu numeroase staruri hollywoodiene, precum Elizabeth Taylor, Richard Burton, Laurence Olivier, Alec Guinness, Faye Dunaway și Jon Voight.

Era adeptul unui cinematograf al esteticii, studiat după maestrul său Luchino Visconti și inspirat din capodopere ale literaturii engleze și ale operei.

Cel mai cunoscut film al său este „Romeo și Julieta” (1968), o adaptare după Shakespeare, din opera căruia a mai adus pe marile ecrane „Hamlet” (1992, cu Mel Gibson și Glenn Close) și „Femeia îndărătnică” (1967, cu Elizabeth Taylor și Richard Burton), o fidelitate care i-a adus în 2004 titlul de „Sir” în Anglia.

Dincolo de cinema, a pus în scenă circa 30 de piese de teatru și opere.