A murit președintele Parlamentului European

S-a stins din viață președintele Parlamentului European, David Sassoli. Anunțul a fost făcut de către purtătorul său de cuvânt, printr-un mesaj pe Twitter. Oficialul avea 65 de ani și a murit în noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2022. Este pentru prima dată în istoria de 70 de ani a Parlamentului European când un preşedinte în exerciţiu a murit.

A murit președintele Parlamentului European

Potrivit primelor informații, David Sassoli a decedat din cauza unei complicații grave cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar. Era internat la spitalul Aviano din Italia. În ciuda eforturilor medicilor, președintele Parlamentului European nu a putut fi salvat.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, s-a stins din viață la 1.15 a.m., pe 11 ianuarie, la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat, a anunțat pe Twitter purtătorul de cuvânt al său, Roberto Cuillo.

Cel care s-a aflat o bună bucată de timp în fruntea Parlamentului European avea probleme de sănătate. David Sassoli era în spital din a doua zi de Crăciun, din cauza unei complicații cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar. Din nefericire, corpul său a cedat, în cele din urmă.

Sassoli a mai fost internat și în luna septembrie 2021, timp de două luni, din cauza unei pneumonii severe.

Înainte de a se pronunța decesul, purtătorul de cuvânt anunțase că președintele Parlamentului European și-a anulat toate întâlnirile oficiale din această perioadă.

Sursa: Fresh24