A zis ca are iubita perfecta pana a dus-o la mare, a vazut-o dezbracata si i-a aflat secretul trist

O femeie de 30 de ani din SUA a reusit sa pastreze un secret fata de iubitul ei, vreme de 5 ani. Fata suferea de un handicap locomotor, pe care l-a ascuns cu brio.

Loading...

Meagan Barnard a dorit sa fie tratata de cei din jur ca o persoana normala, sa nu-i fie nimanui mila de ea. Astfel ca i-a ascuns iubitului ca sufera de limfedema, o acumulare anormala de limfa in tesuturi.

Un limfedem provoaca umflarea unui membru. Lui Meagan i s-a umflat piciorul drept, dar a ascuns asta cu diferite piese vestimentare. Cand i-a facut o poza in bikini, barbatul a aflat secretul „jumatatii” lui. Relatia lor a devenit ulterior si mai puternica.

Ce este limfadem?

Limfedem inseamna acumulare anormala de lichid limfatic la nivelul tesuturilor moi. Limfa este un fluid incolor care este principalul transportor al globulelor albe la nivelul circulatiei generale si care este transportat prin vasele limfatice, o retea complexa de vase care traverseaza in drumul lor catre vase din ce in ce mai mari, ganglioni limfatici, adevarate santinele pentru tot ceea ce inseamna agent patogen sau chiar celule neoplazice.

In momentul in care unul sau mai multi ganglioni sunt indepartati chirurgical sau sunt afectati de boala oncologica, limfa nu mai poate fi drenata catre circulatia generala si se acumuleaza in tesuturile subcutanate. Expresia clinica a acestei acumulari este edemul.

In majoritatea cazurilor edemul apare la nivelul extremitatilor membrelor superioare dar si inferioare. Limfedemul membrelor superioare este frecvent in cancerele mamare supuse diverselor proceduri terapeutice chirurgicale si /sau iradiante. In schimb, limfedemul membrelor inferioare este asociat frecvent cancerelor din sfera uro-genitala de tipul cancerului tractului urinar, al vezicii urinare, renal, prostata, testicule si penis.De asemenea, cancerele zonei capului si gatului se asociaza frecvent cu aparitia edemului la nivelul gatului, dar si, uneori la nivelul limbii.

Limfedemul se poate constitui in orice moment al evolutiei unei boli oncologice, fie imediat dupa o interventie chirurgicala sau radioterapie, fie la luni sau ani de zile de la interventia chirurgicala sau de la procedura de radioterapie.