Abia acum s-a aflat! De ce si-a numit Alexandra Macesanu propriul agre’sor “domn”, in convorbirile telefonice disperate la 112

Apelurile la numarul de urgenta 112 ale Alexandrei Macesanu sunt nu numai tulburatoare, ci si un exemplu elocvent – negativ, din pacate – ca in situatii de criza exista factori implicati care nu iau, cu rapiditate, deciziile impuse de situatia limita.

Loading...

Filosoful Mihail Sora a postat in mediul online un mesaj emotionant, considerand ca Alexandra s-a dovedit a fi ”pura” si ”nevinovata” atunci cand i-a spus… ”domn” agre’sorului sau.

„Cum au ajuns inregistrarile in public, cu ce scop, cu ce motivatii clare ori ascunse devine irelevant dupa ce le-ai ascultat.

Pentru ca ceea ce ramane in minte, ca un sfredel tiuitor, ca o bormasina continua, sunt cuvintele Alexandrei, vocea ei ingr’ozita:

«Sunt domnisoara, am 15 ani, si ieri am fost seche’strata de catre un domn…». Copila aceasta de 15 ani isi numeste propriul agre’sor «domn».

Nu «barbat», nu «ins», nu «tip», nu «nene», nu «mos», nu «individ», nu «persoana». Nu «ata’cator», nu «tal’har», nu «per’vers», nu «sa’dic», nu «vio’lator», nu «crim’inal».

Nimic din tot acest vocabular atat de bogat al limbii romane. Ea spune DOMN. E atat de pura, de nevinovata, incat nici nu-si imagineaza ca nu va supravietui, ca nu va fi salvata“, a scris Mihai Sora pe Facebook.

”Terapia de natie”

Filosoful Mihail Sora isi incheie mesajul postat in mediul online scriind ca ”avem nevoie de proceduri de criza” si ca o ”terapie de natie ar fi indicata”

”Avem nevoie de proceduri pentru situatii de criza, fireste. Dar nu doar de atat. Nu doar de instructaje, de educatie, terapii de grup – profesionale, pe sexe ori mixte. Nu doar de cateva demisii si demiteri.

Avem nevoie de reparatii sistemice.
De terapia de natie”, a scris Mihail Sora pe pagina sa de socializare.