Aceasta catelusa maidaneza renunta si la ultima bucata de carne pentru a-si satura cateii

Aceasta catelusa maidaneza isi creste puiii cu o responsabilitate  pe care nici la unele mame nu o vezi. Ce spirit de sacrificiu poate avea aceasta mama, cand renunta si la ultima bucatica de carne  pentru a-si hrani cateii. Stia ca o asteptau flamanzi, asa ca a alergat spre ei cu o bucata de pui si le-a dat-o, pentru ca acestia sa o imparta frateste.

Uneori, animalele ne pot da cele mai frumoase si mai pretioase lectii de viata. Iar aceasta este una dintre ele. Sacrificiul unei mame, a carei inima se hraneste cu fericirea puilor sai. E atat de minunat sa vezi iubirea, in atat de multe forme.

Părinţii dedicaţi ai câinilor sunt unele dintre persoanele incredibile de pe acest pământ! Deşi satisfacţia şi bucuria pe care ţi le oferă patrupedul sunt nepreţuite, să fii părinte de necuvântător se poate dovedi uneori un act de eroism! Pentru că, să recunoaştem… este destul de greu să îngrijeşti un animăluţ! Aşa că nu este deloc de mirare că şi cei mai grijulii tătici şi mămici pot face greşeli mari, riscând să pună în pericol viaţa companionilor cu patru lăbuţe!

Cele mai grave greşeli pe care părinţii câinilor:

Îţi laşi câinele singur în maşină – Poate că temperaturile nu sunt prea ridicate, dar dacă îţi laşi căţelul singur în maşină rişti să îi provoci moartea… Câinele se poate supraîncălzi, se poate îmbolnăvi şi riscă inclusiv să îşi piardă viaţa! În plus, un patruped singur în maşină poate fi o ţintă sigură pentru hoţi, mai ales dacă micuţul este inofensiv. Aşa că, luaţi aminte: nu vă lăsaţi niciodată câinele singur în maşină!

Îţi ţii câinele în lanţ toată viaţa – Da, toţi câinii trebuie să aibă acces afară, în aer curat! Da, dacă nu ai o curte mare, în care să îşi permită căţelul să se joace, atunci este în regulă să îl ţii legat pentru o perioadă scurtă de timp, sub atenta ta supraveghere. Dar nu este deloc în regulă să îl forţezi pe căţelul tău să trăiască în lanţ toată viaţa! Câinii au nevoie de interacţiune cu oamenii, de stimulare, trebuie să simtă că fac parte din familie şi trebuie să simtă libertate, deopotrivă! Iar asta nu se va întâmpla dacă va trăi  legat! Nu fii participant la un astfel de act de cruzime!

Neglijezi îngrijirea dentară a câinelui – Deşi câinele ar trebui spălat zilnic pe dinţi, îngrijirea dentară a câinelui face parte din domeniului SF-ului, cel puţin la noi în ţară! Această atitudine poate cauza câinelui afecţiuni grave, aşa că, dacă vă doriţi un patruped sănătos şi fericit, spălaţi-l pe dinţi. Cumpăraţi pastă de dinţi şi periuţă speciale pentru câini, citiţi materialul nostru Periajul dentar la câini şi apucaţi-vă de treabă! Nu este nici greu, nici costisitor, iar rezultatele sunt de-a dreptul benefice!

Îţi loveşti patrupedul – Niciodată, dar absolut niciodată, bătaia nu va fi ruptă din Rai! Să loveşti un câine va fi dureros nu doar pentru el, ci şi pentru relaţia voastră. Îl vei învăţa aşa ce este teama, ce înseamnă să nu ai deloc încredere în tine şi, în final, îl vei învăţa să fie violent fără motiv! Caută să îl dresezi prin recompensare!

Consideri că patrupedul nu are sentimente! – Câinii simt – câinii au emoţii şi înţeleg! Studiile recente au demonstrat că, asemenea oamenilor, câinii ştiu ce este iubirea şi pot citi emoţiile oamenilor prin intermediul expresiilor faciale! Ei pot simţi, pot iubi, se pot supăra şi se pot entuziasma!

Nu îl duci la controale veterinare – Unii dintre noi nu apelează la un medic veterinar, atunci când patrupedul dă semne că ar fi bolnav. Aşa că aleg calea cea mai simplă: pun singuri un diagnostic câinelui, îi aplică un tratament pe care ei îl cred de cuviinţă şi aşteaptă ca patrupedul să se vindece! Nu! Niciodată nu se va însănătoşi aşa patrupedul! Trebuie dus la un veterinar şi aplicat tratamentul corect, recomandat de medic! În plus, câinele trebuie dus periodic la control de rutină. Asemenea nouă, şi ei se îmbolnăvesc uşor…

Sursa: pet md