Acest purcelus face un show de zile mari. Ati mai vazut un purcelus asa destept?

Acest purcelus face un show de zile mari. Ati mai vazut un purcelus asa destept?

Porcii sunt atât de inteligenţi încât unele studii şi clasamente îi plasează printre primele 5 animale din lume la categoria inteligenta, alături de câini şi delfini. Pe scara evoluţiei porcul se înrudeşte mai mult cu balenele şi hipopotamii şi, genetic vorbind, el nu este atât de diferit de om. Inima porcului este la fel construită ca cea umană, iar multe dintre bolile umane au aceleaşi manifestări şi la porc, făcându-l un material de studiu extrem de preţios.

Porcilor nu le place izolarea, aceştia sunt animale ce trăiesc “în turmă”, iar organizaţia e bine pusă la punct. Pentru un animal atât de complex, traiul într-un spaţiu restrâns, aşa cum se întâmplă de obicei, este un chin. Cu toate că au dobândit reputaţia de animale leneşe, mâncăcioase şi fără personalitate, iar în argou, cuvântul “porc” are doar conotaţii negative, purcelul este de departe unul dintre cele mai isteţe animale de pe pământ.

STUDIU: Porcuşorii sunt sentimentali şi iubesc luxul!
În cadrul Universităţii din Newcastle, s-a efectuaat un studiu care vine cu o serie de concluzii superinteresante! Banalii porci sunt, de fapt, nişte animale cu suflet foarte sensibil şi mari amatoare de lux.

Cercetătorii britanici au împărţit mai mulţi porci în două grupe. Prima grupă de râmători a fost plasată într-un mediu ideal de viaţă, unde porcii beneficiau de mâncare de calitate, spaţiu mai mult decât suficient şi chiar jucării. Al doilea eşalon de purcei au fost înghesuiţi într-o cocină neîncăpătoare şi murdară.
Echipa de cercetători a început să stimuleze porcii din cele două incinte cu ajutorul unui dispozitiv care emitea un sunet dinstinct. “Porcii care trăiau în condiţii perfecte dădeau dovadă de optimism şi curiozitate când auzeau noul stimul şi se apropiau curajoşi, aşteptându-se la recompense sub formă de mâncare.

În schimb, porcii ostracizaţi în cocina murdară au dat cu toţii dovada de pesimism, speriindu-se de sunetele noi şi neavând încredere să se apropie de sursa zgomotului.

Reacţia ambelor grupe de porci nu diferă cu nimic de reacţiile oamenilor care trăiesc în condiţii asemănătoare. În plus, experimentul în sine este încă o dovadă asupra modalităţilor prin care sentimentele şi dorinţa unei vieţi cât mai luxoase şi îmbelşugate, ne afectează felul în care luăm decizii”, declară Dr. Catherine Douglas, din cadrul echipei de la Universitatea Newcastle.

Porcii pot fi învăţaţi o mulţime de trucuri într-un timp record. Pot fi dresaţi să facă plecăciuni, să se întindă, să se rostogolească, să mâne o turmă de oi, să deschidă şi să închidă cutii sau uşi, să joace fotbal şi multe altele

%d blogeri au apreciat: