Acest răţoi îsi aşteaptă nerăbdător cel mai bun prieten. Când se întâlnesc? Ce moment adorabil!

Acest răţoi îsi aşteaptă nerăbdător cel mai bun prieten. Când se întâlnesc? Ce moment adorabil!

Loading...

Nibbles este numele unui răţoi de Rouen adorabil, care după cum vedem are acces chiar pe locul din faţă al autoturismului proprietarilor săi. Este foarte nerăbdător să-şi întâlnească cel mai bun prieten, un puşti simpatic care tocmai se întoarce de la şcoală.

Copiii sunt, fără îndoială, prietenii animăluţelor sau păsărilor de companie pe care familia lor le-a adoptat. De cele mai multe ori aceşti companioni sunt plimbaţi chiar şi cu maşina familiei precum acest răţoi neastâmpărat.

Aşezat pe scaunul din faţă al maşinii, răţoiul priveşte atent în toate părţile, aşteptând ca prietenul lui cel mai bun, Jonny, să coboare din autobuzul şcolar cu care se întoarce acasă.
De îndată ce îl zăreşte, Nibbles devine tot mai vocal măcăind voios. Este atât de bucuros încât nu-şi mai încape în pene. Puştiul deschide portiera maşinii şi se aşază lângă răţoi, alintându-l cu câteva mângâieri tandre şi cu o serie de pupici.

Nici răţoiul nu se lasă mai prejos şi răspunde afecţiunii băiatului în cel mai natural mod. E clar că întâlnirea a adus multă bucurie atât lui Nibbles, cât şi lui Jonny şi surioarei lui. Chiar şi mama lor se amuză copios de acest moment mai puţin obişnuit.

5 lucruri inedite despre rate

1. Toate ratele fac parte dintr-o familie de pasari numita Anatidae, iar acestea sunt raspandite in intreaga lume, pe fiecare continent, mai putin Antarctica , unde n-ar rezista din cauza conditiilor climaterice.
2. Un boboc de rata se va atasa imediat de prima vietate pe care o vede cand iese din ou, motiv pentru care ratele sunt foarte atente pentru a surprinde acest moment.

3. Ratele au corpul acoperit de pene rezistente la apa. Explicatia pentru care penele lor le protejeaza de umezeala este ca acestea au o structura speciala si un strat de ceara acopera fiecare pana. Din acelasi motiv, o rata se poate scufunda sub apa, iar penele din vecinatatea corpului vor ramane perfect uscate.
4. Ratele sunt pasari deosebit de precoce. Ele ies din ou acoperite de puf si pot merge si parasi cuibul la doar cateva ore dupa ce vad lumina zilei.

5. O rata isi poate conduce bobocii chiar si pe distante de kilometri intregi pentru a gasi o locatie potrivita cu apa care sa le ofere loc de inot si sursa de mancare.

Sursa: