Acuzații grave la adresa lui Cezar Ouatu, după audițiile X Factor. „Chiar îți este așa rușine că ești român?”

Cezar Ouatu a impresionat Marea Britanie la audițiile X Factor, de care a trecut în ropote de aplauze, cu patru de „Da” din partea juriului.

Loading...

Cezar Ouatu a fost aplaudat în picioare la sfârșitul prestației de Simon Cowell, Robbie Williams, Ayda Williams şi Louis Tomlinson. Nici publicul nu a rămas indiferent la talentul românului, multe persoane fiind filmate cu lacrimi în ochi în timpul momentului.

Și românii au fost impresionați de prestația lui Ouatu. Însă sunt și voci din țară care îi reproșează că i-ar fi rușine că s-a născut în România. Asta după ce le-a spus juraților că a crescut în Italia. Cei din juriu au reținut acest lucru și au folosit expresii în italiană în timpul jurizării.

„Cezar, te-am admirat şi te admir de mult! Dar m-ai dezamăgit! Ai uitat că eşti român şi ai crescut aici, în Ploieşti? Chiar îţi este aşa ruşine că eşti român? Când am fost la concertele tale ne spuneai ce mândru eşti de originile tale, de familia ta. Ce s-a schimbat? Succes în continuare, italianule!“, citeaza Digi24

„Felicitări, dar sunt mâhnită pentru faptul că îţi este ruşine că eşti român!“, „Felicitări, dar să înţeleg că nu mai eşti român?“, „Unlike pentru minciuna ieftină servită celor din juriu“, „Respect pentru interpretare, însă ruşine pentru negarea faptului că eşti român. Asta înseamnă umilinţa românului în faţa străinilor!“, au fost doar o parte dintre criticile pe care românii i le-au adus, strânse de cei de la Adevărul.

„Eu am spus că sunt româno-italian, am paşaport italian. Eu sunt din Ploieşti, dar am făcut Conservatorul la Milano. În această seară sunt aici, nu la Rai Uno. (…) Am plecat dintr-un cartier din Ploieşti şi am ajuns în Italia, unde am şi studiat. Am stat 18 ani în Italia şi în 2013 m-am reîntors să reprezint România la Eurovision şi atunci am decis să rămân aici“, s-a apărat Ouatu, invitat la o emisiune Antena 3.

VEZI AICI PRESTAȚIA LUI CEZAR OUATU DE LA AUDIȚIILE X FACTOR

Cine este Florin Cezar Ouatu sI cine este noua iubita a lui ?

Florin Cezar Ouatu (37 de ani) şi-a descoperit vocea specială de contratenor dintr-o glumă. Îşi imagina că va face carieră cu pianul, nicidecum cu modul în care le imita pe colegele sale de la cor. Totul până la momentul concertul dintr-o biserică catolică, atunci când a reuşit să-l şocheze chiar şi pe tatăl său.

„Te cunosc de undeva!“: Horia Brenciu îi aduce un nou omagiu lui Frank… Cezar Ouatu, singurul contratenor român, este cunoscut publicului în special datorită ediţiei din 2014 a concursului Eurovision, unde a şocat prin apariţia sa scenică aparte şi a impresionat prin vocea specială. Puţini ştiu însă că artistul ploieştean şi-a descoperit talentul în joacă, imitându-şi colegele de la cor, în timpul ultimului an de liceu. La 17 ani a avut primul său concert în calitate de contratenor, iar tatăl său, muzician de asemenea, profesor la Academia „Mozarteum“ de la Salzburg, Austria, a crezut că participă la un spectacol oferit de o mare soprană invitată de Biserica Catolică din Ploieşti. În spatele imaginii artistice întreţinute conştiincios de Cezar Ouatu se află o poveste de viaţă din care ne-a împărtăşit câteva file.

„Weekend Adevărul“: Faci parte dintr-o familie de artişti, iar liceul l-ai făcut la Ploieşti, la Colegiul „Carmen Sylva“. Ai descoperit de la începutul studiilor că ai înclinaţii către bel canto? Cezar Ouatu: Nu, eu la bază sunt pianist, aşa am şi început să studiez muzica, sub influenţa familiei şi în mod special a tatălui meu, care a fost flautist la Filarmonica din Ploieşti şi mai apoi profesor la prestigioasa Academie „Mozarteum“ de la Salzburg, din Austria.

Am fost pianist până în clasa a XII-a, cu ore şi ore de studiu, cum se studia odată. Acasă aveam pian, venea un profesor la noi şi studiam câte cinci-şase ore pe zi. Începând de pe la 7-8 ani, mi-am dat eu seama că nu este chiar numai o obligaţie faţă de părinţi, cum dese ori se întâmplă. Atunci am realizat că mie chiar îmi plăcea. Am studiat, deci, pianul de la 6 ani până în clasa a XII-a, când, dintr-o glumă, împreună cu elevele care învăţau la Liceul de Artă, la secţia canto şi în corul domnului profesor Dorian Faur, care a fost un pilon important în educaţia mea muzicală, mi-am dat seama că eu eram acolo un de fel de tenor. Zic „un fel de“ pentru că eu atunci nici nu ştiam despre ce este vorba, pentru că eu mai chiuleam de la ore.

Cezar Ouatu se pare că și-a întâlnit, în sfârșit, sufletul pereche. După ce, fără succes, și-a mărturisit iubirea pentru soprana Angela Gheorghiu și a îngenunchat în fața Andreei Petrilă, contratenorul zâmbește din nou la brațul unei frumoase domnișoare.

Cezar Ouatu, 38 de ani, trăiește de aproape trei luni o frumoasă poveste de dragoste alături de Andreea Vilău, make-up artist cunoscut, în vârstă de 30 de ani. Îndrăgostit, fericit și peste măsură de emoționat, Cezar Ouatu a vorbit pentru prima dată despre idila care este pe cale să prindă contur: “Sunt în oraşul meu natal.

Suntem într-o relaţie foarte frumoasă, ne iubim reciproc. Eu îmi asum acest lucru. Suntem îndrăgostiţi şi avem o poveste frumoasă de dragoste. (…) Ea este cunoscută pe zona de frumuseţe. A fost o perioadă foarte frumoasă de cucerire. I-am cântat. Am învăţat-o să cânte la pian. Iar ea m-a învăţat să mă îngrijesc mai mult, începând de la a nu-mi mai roade unghiile, la cum să mă îmbrac. Am schimbat total stilul.”,- a declarat Cezar Ouatu la Antena Stars.

“Fix de ziua mea Dumnezeu mi-a scos în cale acest cadou. Nu este nimic mai frumos în această lume decât să întâlneşti o persoană alături de care să te simţi în largul tău. Mă văd mai departe decât aş putea să îmi imaginez”, – a continuat Cezar Ouatu pentru sursa citată.

 

Unde te putem întâlni pe scenă?

Am proiecte legate de televiziune. Am lansat un album de pop opera, „The voice of love“ se numeşte, şi este o compilaţie de muzică de film în care puteţi regăsi tema din „Naşul“, coloane sonore, „Cinema Paradiso“, „Romeo şi Julieta“, într-o reinterpretare şi reorchestraţie făcute de maestrul Andrei Tudor. Mai nou, sunt promotor şi organizator al unor evenimente de tradiţie deja atât în Ploieşti, oraşul meu natal, cât şi în ţară. În Ploieşti organizez „Crăciunul Regal la Palat“, eveniment aflat la a patra ediţie în acest an, un concert care se vrea a fi un eveniment glamour pe modelul Concertului de Anul Nou de la Viena.

Anul acesta voi merge pe o nouă zonă şi am să-i invit pe foarte mulţi dintre elevii mei care au o ascensiune extraordinar de bună. Anul trecut le-am avut invitate pe soprana Alice Făiniţă, pe cântăreaţa pop Maria Ilinca, fete care nu au mai mult de 20 de ani şi care au deja apariţii TV. Eu, de un an şi jumătate, mă ocup şi de partea pedagogică.

Şi cu cei mici, şi cu cei mari. Uneori, pentru că mai nou se practică, avem cursuri chiar şi pe Skype cu elevi de toate vârstele, iar cel mai în vârstă elev al meu are 55 de ani. Nu îi las doar la stadiul de studiu, ci, de două ori pe an, am un concert master class la Filarmonica din Ploieşti, al cărui angajat şi solist vocal sunt, o instituţie şi un loc de care sunt foarte legat atât prin prisma tatălui meu, care a fost flautist aici, cât şi prin prisma directorului Vlad Mateescu, care este un tânăr dirijor şi director care a schimbat total viziunea oamenilor asupra filarmonicii. Deci de două ori pe an organizez acest concert master class cu toţi elevii mei din ţară şi este un fel de lecţie deschisă relateaza ziarul adev.ro.