ALERTĂ ANM! Cod galben de furtuni în două județe din țară

ALERTĂ ANM! Cod galben de furtuni în două județe din țară GALERIE FOTO

Loading...

Două județe vor avea parte de furtuni. Sursa foto – facebook

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de furtuni în două județe din țară. Astfel, printre fenomenele vizate sunt ploi în general moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată. Atenție! Avertismentul este valabil până pe 5 octombrie, la ora 09:00. În acest interval, aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara.

Cod galben de furtuni în două județe din țară

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, izolat 40 l/mp. Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice; se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină.

Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40…50 km/h. Vremea se va răci semnificativ pe parcursul zilei de joi (3 octombrie) în vest și nord-vest, iar vineri (4 octombrie) și în restul teritoriului. Dacă ne raportăm strict la furtuni atunci alerta se referă la județul Argeş, mai exact în zona de munte. Avertismentul se adresează celor din Câmpulung, Pietroșani, Lerești, Schitu Golești, Corbi, Stoenești, Valea Mare Pravăț, Poienarii de Muscel, Godeni, Berevoești, Aninoasa, Domnești, Cetățeni, Vlădești, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Brăduleț, Mioarele, Nucșoara.

Cod galben de furtuni în două județe din țară. Furtuni

Temperaturile scad destul de mult în țară. Sursa foto – facebook
Probleme în Argeș și Bistrița Năsăud

În toate aceste localități se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula local 20…25 l/mp, intensificări ale vântului. Probleme sunt și în județul Bistriţa-Năsăud: Bistrița, Năsăud, Sângeorz-Băi, Feldru, Telciu, Prundu Bârgăului, Teaca, Lechința, Nimigea, Rebrișoara, Josenii Bârgăului, Dumitra, Livezile, Șintereag, Ilva Mica, Șieu-Măgheruș, Șieu, Salva, Rebra, Șieuț, Parva, Budacu de Jos, Mărișelu, Dumitrița, Galații Bistriței, Cetate, Urmeniș, Coșbuc, Monor, Sânmihaiu de Câmpie, Milaș, Runcu Salvei, Miceștii de Câmpie;

Și aici se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 55…60 km/h; averse care vor cumula pe arii restrânse 20 … 25 l/mp. După încheierea avertirmentului vrmea revine la temperaturi normale pentru această perioadă.