Alocațiile cresc de la 1 februarie! Veste excelentă pentru toți părinții și copiii din România!

Alocațiile vor fi mai mari începând cu data de 1 februarie[Sursa foto: unsplash]
Luna februarie vine cu vești bune pentru părinții și copiii din România. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat că vor crește alocațiile începând cu 1 februarie, scrie kanal D.

Ce sumă de bani vor primi copiii de la 1 februarie? Alocațiile cresc cu 20%

De la 1 februarie 2021, copiii din România vor primi mai mulți bani, având în vedere că este programată o creștere a alocațiilor. Alocațiile majorate cu 20% vor intra în conturi începând cu data de 1 februarie 2021, după cum a anunțat chiar ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ce sumă de bani vor primi copiii de la 1 februarie? Alocațiile cresc cu 20%

După ce au existat nenumărate discuții pe tema majorării alocațiilor, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat public că acest lucru se va întâmpla din luna februarie a acestui an. Alocațiile copiilor vor fi majorate cu 20%.

„Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%.”, a declarat Ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit digi24.ro .

Ministrul Muncii, Raluca Turcan[Sursa foto: Facebook]

Potrivit informațiilor oficiale, începând din luna februarie, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor încasa 214 lei lunar. Vor crește inclusiv alocațiile pentru copiii cu handicap și copiii până în doi ani, astfel că pot ajunge la 427 de lei pe lună.

Creșterea alocațiilor de la 1 februarie nu este singura din acest an. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat că se dorește o a doua majorare a alocațiilor în intervalul iulie-august 2021, însă decizia finală urmează să fie luată de Parlament. În a doua tranșă, alocațiile ar putea fi majorate din nou cu 20%, dar rămâne de văzut dacă măsura va fi aplicată în a doua jumătate a anului 2021.

Nu doar alocațiile vor fi majorate, ci și pensiile vor fi recalculate.

„În acest moment aş putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în faţa a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic, practic, va fi cel mai probabil prorogată, astfel încât în paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, să pregătim o nouă lege a pensiilor, sustenabilă din punct de vedere financiar,

care să aducă contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei noi legi a pensiilor. Mâine voi declanşa ceea ce trebuia făcut încă din iulie, cred, 2019 şi anume să dau un ordin de ministru prin care să fie revizuite, evaluate toate dosarele de pensie.”, a precizat Raluca Turcan.