ANM a emis cod galben de ninsori și vânt puternic. Care e situația în București și harta zonelor afectate

ANM a emis un cod galben de ninsori și vânt puternic. Harta cu zonele afectate
Meteorologii au emis miercuri o atenționare meteorologică de tip

Cod Galben. Avertizarea intră în vigoare miercuri seară și este valabilă până joi, la amiază, scrie B364.ro

ANM a emis cod galben de ninsori și vânt puternic. Care e situația în București și harta zonelor afectate, potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

ANM a emis cod galben de ninsori și vânt puternic

Atenționarea de tip Cod Galben a fost emisă miercuri de către Administrația Națională de Meteorologie. Aceasta este valabilă începând de miercuri, 15 decembrie 2021, ora 20:00 și până joi, 16 decembrie 2021, ora 14:00.

Fenomenele vizate sunt: precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și vor apărea și intensificări ale vântului, declară ANM.

Te-ar mai putea interesa și: BREAKING | Se aprobă Formularul de Localizare a Pasagerilor. De unde îl puteți descărca și cine trebuie să îl completeze

Dobrogea este afectată de atenționarea de tip Cod Galben de ninsoare și vânt puternic. Mai exact: județele Tulcea și Constanța.

Harta zonelor afectate

Astfel, în intervalul 15 decembrie 2021, ora 20:00 – 16 decembrie 2021, ora 14:00 în Dobrogea vor apărea precipitații predominant sub formă de ninsoare. Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, în general (între 10 și 15 l/mp),

iar local se va depune un strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar vitezele înregistrate vor atinge 40 – 45 de kilometri pe oră. În zona litoralului precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor atinge viteze de 50 – 60 de kilometri pe oră.

Meteorologii au mai transmis că atât ninsori, cât și vânt puternic, se vor semnala pe arii restrânse și în partea de est a Munteniei, acolo unde se vor forma și condiții de polei.