ANM, alertă de vreme severă! S-a emis cod roşu de vânt cu aspect tornadic

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de vânt cu aspect tornadic pentru județele Tulcea și Constanța. Codul roșu este valabil în următoarele ore pentru mai multe localități din cele două județe din sud-estul României. Meteorologii avertizează că se pot forma tornade în câteva sate din Dobrogea.

Loading...

Cod roșu de vânt cu aspect de tornadă la mare

Vântul va sufla cu putere în următoarele ore în special în Cogealac, Mihai Viteazu, Istria și Fântânele (județul Constanța), Baia, Ceamurlia de Jos și Beidaud (județul Tulcea). Meteorologii îi avertizează pe dobrogeni că vântul va sufla cu o viteză de 80 până la 100 de kilometri la oră. Se vor acumula și cantități mari de apă, mai ales în județul Tulcea, unde azi a fost activat și un cod portocaliu de furtuni.

Fenomenele meteo vor fi însoțite de descărcări electrice puternice în special după amiază. De asemenea, meteorologii se așteaptă și la căderi de grindină de dimensiuni mari și medii. Localitățile pentru care există cea mai mare preocupare din partea climatologilor sunt Sulina și Sfântu Gheorghe, unde codul roșu se va activa de la ora 15:00.

Risc crescut de inundații în Tulcea

Vântul va avea aspect de vijelie, iar aversele torențiale care se vor acumula pot duce la inundații în zonă, având în vedere că în ultimele 6 ore s-au acumulat deja aproape 100 de litri pe metrul pătrat. Vremea va fi urâtă și în restul țării, până la ora 21:00, căci mai multe județe din centrul, sud-vestul și estul țării se află sub cod galben de furtună.