ANUNȚ DE ULTIMA ORĂ! DE SÂMBĂTĂ, VIN NINSORILE ŞI VISCOLUL! ANUNȚUL DE ULTIMĂ ORĂ AL ANM

ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a emis, sâmbătă, un cod galben, de ninsori și intensificări ale vântului, cu valabilitate până luni, 28 decembrie.

Avertizarea vizează intervalul 27 decembrie, ora 06:00 – 28 decembrie, ora 10:00 și anunţă intensificări ale vântului, ninsori

moderate cantitativ și viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini peste 1700 m, în Munții Banatului, zona joasă a jud. Caraș-Severin.

Astfel, în intervalul menționat va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, în regiunile menţionate.

Vântul va sufla tare, cu rafale de 80 – 90 km/h, iar pe creste va atinge 100 -120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în Munții Banatului și în zona joasă a județului Caraș-Severin, unde vor fi viteze la rafală ce vor depăși 70 – 90 km/h, iar precipitațiile vor fi mixte.

Cum va fi vremea luni și marți

Începând de luni și marți, vântul va continua să sufle cu putere la munte, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde va spulbera zăpada.

În intervalul 26 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, în jumătatea de sud a țării vor fi temporar precipitații moderate cantitativ care depăși, local, 15 – 25 l/mp și izolat 30 l/mp.

Citeste si Lovitua pentru buzunarele românilor! De la 1 ianuarie! DECIZIE-ŞOC pentru MILIOANE de ROMÂNI 

Precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă, 26 decembrie și noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 decembrie, când în sudul Banatului, al Transilvaniei și

al Moldovei și pe alocuri în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Începând de duminică, vântul se va intensifica treptat și în restul teritoriului, scrie ombun.