Aparent acest pod dispare sub apă. Însă, în realitate, totul este cu mult mai interesant! Care este, de fapt, adevărul:

Aparent acest pod dispare sub apă. Însă, în realitate, totul este cu mult mai interesant! Care este, de fapt, adevărul:

Loading...

În lume există atât de multe proiecte arhitecturale minunate, încât uneori îți pui întrebarea: cum au reușit oamenii să se gândească la așa ceva? Astăzi vrem să-ți povestim despre încă o creație minunată a intelectului uman: podul Oresund, care unește Copenhaga (capitala Danemarcii) și orașul suedez Malmö.

Acest proiect este deosebit prin faptul că o parte din pod pur și simplu dispare sub apă. Doar imaginează-ți cum mergi cu mașina pe un pod și brusc trebuie să cobori sub apă. Însă realitatea nu este chiar atât de îngrozitoare: după pod urmează intrarea într-un tunel. Totuși, dimensiunea acestei construcții este chiar uimitoare…

Podul a fost inaugurat pe 1 iulie 2000 și aparține danezului George Rotne.

Lungimea podului — 8 km, iar cea a tunelului, care-l urmează, este de 4 km.

Pentru ca podul să se poată „transforma” în tunel, a fost creată o insulă artificială.

Materialele pentru crearea insulei au fost ridicate de pe fundul mării. O mare parte din tunelul de beton a fost creată pe uscat și apoi mutată la locul construcției. Acest pod este totuși o minune a arhitecturii moderne!

Eu cred că ideea acestui pod-tunel este pur și simplu incredibilă. Dacă ți-a plăcut acest proiect, distribuie articolul nostru prietenilor și cunoscuților tăi. Astfel, despre această construcție vor afla cât mai mulți oameni!SI mai cred ca pana ajungem si noi in acest punct de a realiza aceste superbe opere de arta trebuie sa mai treaca cateva sute de ani.

Sursa: perfectmedia.me