Apple Watch 3 e ca primul. Sau ca al doilea. Și e o fiță, încă, doar că poate face câteva lucruri bune. Apple Watch 3 e cam scump decât prețul mediu pe care românii îl plătesc pentru un telefon

Am purtat un Apple Watch 3 cam o săptămână oferit spre review de Quickmobile. Încă îl am la mână și vibrează cât scriu acest articol. Vibrează gentil, e ca un majordom care vrea să-ți atragă atenția că sunt lucruri de rezolvat în lume. Te umple de notificări, dacă îl lași, face o mulțime de lucruri pe care nu le folosești și nu e un ceas clasic. Poate fi antrenor de sport sau un sfert de telefon. Sună dimineața și-ți aduce aminte de evenimentele importante.

Loading...

Ar putea fi și pe gustul românilor. Horologer, magazin local specializat în ceasuri, susține că oamenii preferă mărci elvețiene, pentru că au asigurată calitate fără compromis și au un control riguros al calității. Cei mai mulți au peste 26 de ani și au meserii în avocatură, marketing, brokeraj, inginerie, medicină sau antreprenoriat. Gama pe care o oferă are prețuri cuprinse între 600 și 3.400 de lei, deci aici Apple Watch 3 intră la fix. Nu în ultimul rând, Horologer spune că mulți clienți revin pentru a doua achiziție.

Am menționat aceste detalii, pentru că Apple compară vânzările ceasului său cu ale granzilor din industrie: Rolex, Tissot, Swatch, alții. Așa că nici eu n-am mai tratat Apple Watch 3, cum am crezut în urmă cu doi ani, drept un ceas inteligent, ci un ceas care vine conectat la telefon și e o extensie. Așa am ajuns la lista de mai jos.

A fost o fugă nebună după gadgeturi și the next big thing. Ceasul inteligent încă nu-i acolo. Este însă un gadget care te distanțează de telefon ca să vezi rapid ore, evenimente, calendar și cât de mult te miști. Este o extensie digitală și minimalistă a unui consilier, unui orar și unui avizier sau unui antrenor de fitness. În curând, va fi a unui medic.

Îmi zice când am stat prea mult jos, ce puls am și cum respir (cât oxigen am în sânge). Fac astea cu o vibrație subtilă pe încheietură. E importantă. Am Vector Watch, în general, și vibrează brutal, aproape intruziv. Apple a reglat mai fin mecanismul, e mai plăcut. Acesta e un motiv pentru care l-ai vrea. Îți bagă notificări sub “nas” și o face fără să fie enervant. Notificările pot fi, dar sunt ale tale.

Aici ar trebui să fie o concluzie și singura, deocamdată, e că Apple Watch 3 n-are rival. Nu pentru că ar fi excepțional, ci pentru că pare mai uman decât ce oferă concurența. Gear de la Samsung pare o busolă, de multe ori, iar Vector nu va mai avea niciunul. Fitbit deja s-a dus către zona de fitness, iar designul nu pare să fie un selling point pentru alte companii. E o nișă mică, deși Apple spune că vinde milioane, iar lipsa concurenței o face și mai mică, și mai greoaie. Asta e acum, Apple Watch 3 pe care dai puțin mai mult de jumate din prețul unui iPhone și te închizi și tu puțin mai mult în ecosistemul Apple

Eu l-am comandat saptamana trecuta si il astept. Imi vine din Spania, de la un prieten care a renuntat la el pentru model din inox, care e mai rezistent si are ecranul de safir. Pretul lui la mana doua este 200 de euro.

Sursa: Playtech