Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina, fetița adoptată în America, „țigancă” și „nebună”! Totul s-a întâmpla în fața celor de la Protecția Copilului

Mariana Șărămăt, asistenta maternală din Baia Mare în grija căreia era Sorina, susține că își dorea să o adopte pe fetiță. Detalii cutremurătoare au ieșit, însă, la iveală după ce a izbucnit scandalul legat de familia adoptivă din America și felul în care copila a fost luată din casa în care crescuse.

Loading...

Românii au fost impresionați de drama fetiței care voia să rămână alături de Mariana Șărămăt și chiar s-au organizat proteste în stradă pentru ca Sorina să se întoarcă la ea. Se pare, însă, că femeia a avut în 2013 și în 2017 ocazia să o adopte pe fată și a refuzat de fiecare dată.

Mai mult, în urmă cu două luni, Curtea de Apel Craiova a decis, definitiv, că Sorina va merge la Ramona și Gabriel Săcărin. Aproximativ o lună mai târziu, ea ar fi trebuit să o ducă pe fată la Complexul de servicii sociale din Drobeta Turnu Severin, însă nu a făcut acest lucru.
Reprezentanții de la Protecția Copilului Mehedinți au mers la familia Șărămăt, dar asistenta maternală a refuzat să predea copilul.

„Asistenta maternală Mariana Șărămăt a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”!”, au scris cei de la Protecția Copilului Mehedinți într-un document transmis Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, relatează ziaristii.com.

Asistenta maternală la care a fost Sorina, urmărită penal
Protecția Copilului Mehedinți a depus o plângere penală împotriva Marianei Șărămăt pentru că a refuzat în repetate rânduri să o dea pe Sorina familiei adoptive. Tot atunci, asistentei maternale i-a fost desfăcut contractul de muncă și i-a fost retras certificatul de asistent maternal.

Din 24 mai, Mariana Șărămăt este urmărită penal pentru lipsirea de libertate în mod ilegal și nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorei. „A fost începută urmărirea penală cu privire la infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal și nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului, reținându-se că Ș. M., în calitate de angajat al DGASPC Mehedinți, refuză să dea copilul ce-l are în plasament, reținându-l împotriva voinței sale”, a precizat poliția judiciară din cadrul Poliției Baia de Aramă.

Două luni mai târziu, Mariana Șărămăt nu o predase încă pe Sorina familiei Săcărin, motiv pentru care procurorul Maria Pițurcă a mers la domiciliul ei însoțită de mascați și a luat-o pe fată.