ASTA NE POATE RUINA RELAȚIA CU PARTENERUL!

Orice lucru care încalcă încrederea reciprocă, respectul și protecția într-o relație poate fi foarte dăunător sau chiar distructiv.

Ce ne poate ruina relația:

Relația emoțională defectuoasă

Fiecare dintre noi avem diferite moduri de a ne exprima. Ambii parteneri ar trebui să descopere ce vrea celălalt ca să se simtă iubit, protejat și sprijinit.

Un studiu recent, realizat de Dr. Fampus Gottman, a constatat că există cupluri fericite care s-au sprijinit reciproc 86 la sută din timp, în timp ce cuplurile nefericite s-au sprijinit doar 33 la sută din timp.

Conform Dr. Gottman, dacă doriți să îmbunătățiți forța emoțională, trebuie să vă concentrați pe refacerea și actualizarea relației, cultivarea admirației și a afecțiunii, susținere reciprocă constantă.

Dragostea condiționată

Aveți în vedere întotdeauna acest lucru: Cuplurile nu se simt susținute atunci când un partener nu se dedică relației, întoarce ușor spatele aflat în fața unei probleme care nu este a lui.

Se mai poate întâmpla ca un partener să-l forțeze pe celălalt să se căsătorească sau să se mute la el, înainte de mariaj. Face acest lucru pentru că el crede că “pasul următor” va întări relația lor, dar căsnicia nu poate avea succes dacă se bazează pe jurământul de a crea o relație mai puternică.

Supraalitatea relației va împiedica relația. Iar atunci când cuplurile ignoră sau refuză să vorbească despre probleme dificile, totul se va încheia cu un angajament superficial.

Un articol de Ileana Mlădinoiu