Atenție părinți! Schimbare majoră în învățământ. Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț important pentru mii de elevi

Sorin Cîmpeanu a spus ce elevi pot avea în continuare acces la orele online! Vestea dată de Ministrul Educației!

In articol:
Sorin Cîmpeanu, despre prezența fizică în școli
Ministrul Educației a făcut un anunț important pentru elevi. Cîmpeanu a spus că o anumită categorie de elevi va avea în continuare acces la învăţământul online, în anul şcolar 2021-2022, scrie Kanal D.

Citeste: Cum să primești GRATUIT o criptomoneda: CriptoMoneda PI

Sorin Cîmpeanu, despre prezența fizică în școli

Potrivit ministrului Educației elevii care au contraindicaţii certificate medicale, pot avea în continuare acces la învăţământul online după începerea anului şcolar 2021-2022

” Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online.

Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical”, a spus ministrul, în cadrul unei conferințe de presă.

Pe 13 septembrie şcoala va începe cu prezenţă fizică. Cîmpeanu susține că în instituțiile de învăţământ se vor respecta în continuare regulile sanitare: „ Există, bineînţeles, îngrijorări, dar numitorul comun este dat de dorinţa ministerului împreună cu FNAP, vorbesc sub rezerva confirmării reprezentantului acestei structuri, de începere a şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi

elevii la data de 13 septembrie.

Sigur că da, luăm cu toţii în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice, nu ne dorim aceste evoluţii, facem eforturi ca şcolile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând în acelaşi timp optimişti şi unii şi alţii că vom putea relua şcoala cu prezenţă fizică pentru toţi elevii începând cu 13 septembrie. (…) Îmi manifest optimismul.
Optimismul este bazat pe ceea ce am anunţat deja: în şcoli se vor respecta în continuare regulile sanitare.

(…) Pentru că aceste reguli vor rămâne în vigoare, pentru că în şcoli avem în valoare absolută cei mai mulţi vaccinaţi dintre toate categoriile socio-profesionale, pentru că în şcoli se respectă mai riguros aceste reguli, am dreptul să fiu optimist că vom putea începe cu prezenţă fizică. În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate şi să iau în calcul şi varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza din nou aceste scenarii.

Deci, trebuie să le avem în vigoare pentru a fi utilizabile, dacă va fi nevoie, dar sperăm că nu va fi nevoie de aceste scenarii”.

Citeste: Cum să primești GRATUIT o criptomoneda: CriptoMoneda PI