Autorităţile din Statele Unite au instalat cutii speciale unde mamele îşi pot lăsa copiii nedoriţi

„Safe Haven Baby Boxes” sunt dispozitivele care permit predarea în siguranţă şi sub anonimat a copiilor nou-născuţi, în vederea prevenirii pruncuciderii.

Acestea sunt prevăzute cu un regulator de temperatură şi de îndată ce copilul este lăsat şi dispozitivul culisează în interior, o alarmă anunţă serviciile de urgenţă. Sistemul pare să funcţioneze bine, dar adevărata întrebare este: unde a ajuns omenirea şi în ce ne-am transformat?

Lipsa educaţiei sexuale este o problemă la nivel mondial, fiind unul dintre principalele motive pentru care există atât de multe sarcini nedorite care se transformă în avorturi sau abandonuri ale copiilor. Încercând să evite acest lucru şi să salveze vieţile celor mici, autorităţile din SUA au demarat o iniţiativă care a împărţit opinia publică în două tabere.

În timp ce mai multe persoane sunt surprinse de iniţiativă, alţii o consideră drept o măsură necesară pentru a reduce cazurile de pruncucidere şi, astfel, o metodă de a creşte gradul de conştientizare. În plus, Monica Kelsey, fondatoarea ONG-ului care a demarat proiectul, ştie foarte bine acest lucru din propria experienţă.

Ea a fost abandonată atunci când era doar un copil şi este ferm convinsă că această campanie ar putea avea o contribuţie importantă în rezolvarea problemei.

Sursa: Noutati Crestine