Autoritățile vor introduce un nou examen medical pentru șoferi

Potrivit unui proiect lansat recent în dezbaterea publică, autoritățile vor introduce un nou examen medical pentru viitori șoferi. Dacă aceștia nu vor reuși să treacă examenul, aceștia vor fi declarați inapți pentru conducerea autovehiculelor.

Autoritățile vor introduce un nou examen medical pentru șoferi. Un proiect de lege afost publicat pe pagina Ministerului.

Sănătății, care anunța că cei care doresc să devină șoferi profesioniști, vor fi nevoiți să facă un control pneumologic. Controlul pneumologic, ajută la identificarea riscului de apnee în somn, și se realizează doar pentru cei care doresc să devină șoferi pentru grupa II.

Loading...

Dacă candidatul ca fi declarat apt, va putea să conducă autovehiculul, dar dacă este declarat inapt, atunci nu vaavea voie să conducă niciun autovehicul.

Legislația nouă prevede fișa medicală pentru obținerea permisului săconțină examene de specialitate la medicina internă, ortopedie și traumatologie, neurologie psihiatrie, otorinolaringologie și oftalmologie.

De asemenea, persoanele care doresc să obțină permis de categoria II, C.,C.E.,C.1,C1E,D,DE,D1E, Tr, Tv, să facă și unexamen la specialitate de pneumologie.

Creșterea valabilității examenului medical, de la 6 luni, la 1 an, în cazul tuturor categoriilor de obține a permisului de conducere.