Avertizare ANM de cod portocaliu şi galben de ploii abundente, vijelii şi grindină. Ce zone sunt afectate

Admnistrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de cod portocaliu și galben de instabilitate atmosferică accentuată. Acestea sunt valabile pentru mai multe regiuni din țară, scrie Fanatik.ro

Primele atenționări sunt în vigoare până vineri, 6 august, la ora 19:00. Ulterior, codurile au fost prelunginte pe zone mai restrânse.

Avertizare ANM de cod portocaliu şi galben de ploii abundente, vijelii şi grindină. Ce zone sunt afectate

Citeste: Cum să primești GRATUIT o criptomoneda: CriptoMoneda PI

„În intervalul menționat, local în Muntenia, Moldova și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp,” au anuntat meteorologii.

Codul portocaliu are același interval de valabilitate, dar cuprinde un teritoriu mai extins.

„În Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea sudică a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 l/mp și pe alocuri 50 – 60 l/mp,” a anunțat ANM.

„În intervalul menționat, local în estul Munteniei și sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25 – 30 l/mp,” a transmis ANM.

În același interval este valabilă si o avertizare de cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Citeste: Cum să primești GRATUIT o criptomoneda: CriptoMoneda PI