Bebelusul nu se poate opri din ras cand tatal sau vrea sa ii taie unghiile

Bebelusul statea pe o canapea iar tatal o tinea de mana si incerca sa ii faca manichiura.

Inregistrarea amuzanta a fost postata pe Facebook de mama fetitei, Marcelinha Dos Santos Iwama si a fost vizionata de 25 de milioane de ori.

In imagini, bebelusul, din Sao Bernardo do Campo, Brazilia, sta in mijlocul unei canapele iar tatal ei o tine de mana si incearca sa ii taie unghiile. Anticipand momentul, ea spera sa isi convinga tatal ca i-a taiat degetul, tipand usor.

Zgomotul, care se transforma  imediat intr-un ras pe cinste, il face pe tata sa tresara, apoi rade si el.

Dr. Caspar Addyman, Universitatea din LondraBebelusii nu rad intamplator. Specialistii au aflat ce lucruri le starnesc interesul si ce vor sa ne “spuna” cand zambesc. 

O echipa de cercetatori din Anglia si-a propus sa afle raspunsul. Asa ca a intervievat peste o mie de parinti din intreaga lume. Si a descoperit ca, asemeni adultilor, micutii folosesc rasul pentru a transmite ca se simt bine alaturi de anumite persoane.

Potrivit specialistilor, rasul ar putea fi modalitatea copiilor de a semnala daca sunt fericiti sau nu si de a reactiona la ceea ce se intampla in jurul lor, cu mult inainte de a-si dezvolta abilitatea de a vorbi.

Dr. Caspar Addyman, Universitatea din Londra: “Primele zambete apar chiar in prima luna de viata, iar rasul la doar cateva saptamani distanta.

Expertii au vrut sa afle si ce anume starneste rasul unui copil. Asa ca au rugat mai multi parinti sa ii studieze cu atentie pe cei mici.

Dr. Caspar Addyman, Universitatea din Londra: “Ce am descoperit este ca cel mai tare ii fac sa rada oamenii. Pentru copii, ca si pentru adulti, e ceva ce tine de socializare.”

Mai mult, unul dintre cercetatori sustine ca rezultatul demonstreaza ca bebelusii nu rad intamplator, asa cum se credea pana acum. Lucrurile surprinzatoare le starnesc emotii concretizate cel mai adesea in zambete si gangureli.

Dr. Caspar Addyman, Universitatea din Londra: “Este o experienta complet noua pentru ei, iar rasul este o reactie directa la faptul ca invata mereu lucruri noi despre lumea inconjuratoare.