Beţi APĂ de GHIMBIR în fiecare zi – detoxifică, arde grăsimile, scade colesterolul şi combate constipaţia

Consumul regulat al apei cu ghimbir reprezintă una dintre cele mai bune metode de a elimina toxinele din organism, de a ţine senzaţia de foame sub control şi de a proteja organismul împotriva bolilor.

Apa cu lămâie şi ghimbir poate fi consumată pe parcursul zilei, înlocuind cu succes apa consumată în mod obişnuit.

Pe lângă faptul că ţine organismul hidratat, acest ritual atrage după sine beneficii foarte importante pentru sănătatea întregului organism.

Apă de ghimbir – Reţetă

Ingrediente

1 litru de apă

rădăcină de ghimbir (aproximativ 3 cm)

2 lămâi

4 linguri miere (opţional)

Mod de preparare

Se aduce apa până în punctul în fierbere, se adaugă rădăcina de ghimbir tăiată felii, cu tot cu coajă, şi coaja de la lămâi.

Se lasă totul să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute, după care se îndepărtează de pe flacără şi se lasă la răcit, acoperit. La final se strecoară, se adaugă sucul de lămâie proaspăt stors şi mierea de albine (opţional).

Administrare

Se consumă zilnic, pe o perioadă de cel puţin o săptămână.

Detoxifiază organismul

Combinaţia de lămâie şi ghimbir este una foarte eficientă pentru eliminarea toxinelor.

Împreună, cele două ingrediente îmbunătăţesc circulaţia, combat colesterolul „rău” (LDL), întăresc sistemul imunitar, stimulează digestia şi împiedică retenţia de apă.

Reduce inflamaţia şi durerile articulare

Apa de ghimbir este şi un bun agent antiinflamator. Aceasta reduce inflamaţia, durerile articulare şi alte neplăceri cauzate de reumatism sau osteoartrită.

Potrivit unui articol publicat în ‘’Journal of Medicinal Food’’, ghimbirul reduce în mod miraculos inflamaţia în fiecare parte a corpului.

Reglează nivelul colesterolului

Nivelurile ridicate de colesterol şi obezitatea sunt asociate cu mai multe tipuri de cancer şi boli de inimă.

Apă de ghimbir reglează nivelul colesterolului, prevenind boli grave. De asemenea, băutura scade tensiunea arterială şi subţiază sângele, ceea ce o transformă într-un remediu natural excelent pentru hipertensiune sau cheaguri de sânge.

%d blogeri au apreciat: