Cadourile de 8 Martie sunt interzise în școli – Profesorii nu au voie să primească bani sau bunuri

A mai rămas doar o zi, până la 8 Martie şi deja este forfotă prin magazine. Părinţii vor să găsească cadoul ideal pentru doamna profesoară.

Atenţie, însă, astăzi venim cu sfaturi, extrem de importante pentru voi şi vă recomandăm să nu vă stresaţi prea mult.

Potrivit codului etic al profesorului, care a intrat în vigoare în 2018, cadrele şcolare nu au voie, să mai primească cadouri. Bineînţeles, pentru că 8 Martie este o zi foarte importantă, în acest fel este permis ca elevii să fie atenţi cu profesorii lor şi să le ofere o floare sau un mărţişor

Recent, se vorbea că mai mulţi părinţi, care au copiii înscrişi la anumite şcoli din Capitală strâng până la câteva sute de euro, pentru a le face profesorilor cadouricare mai de care. Nimic mai greşit, spun autorităţile.

Profesorii pot fi sancţionaţi

Profesorii care primesc cadouri mai bogate, valoric decât un buchet de flori sau un mărţişor pot fi sancţionaţi drastic.

Regulament strict în anumite şcoli

În anumite şcoli există regulamente speciale, în care profesorilor le este interzis să primească daruri de la elevi, mai mult decât cele simbolice.

De asemenea, sunt şcoli, cum ar fi un caz în Brăila, în care directorul instituţiei a organizat, şedinţe speciale pentru ca părinţii să fie anunţaţi cu privire la cadourile pe care copiii şi elevii le vor oferi de 8 Martie profesorilor.

Această decizie s-a luat tocmai pentru a evita ideea că darurile sunt, de fapt, şpagă pentru profesori.

%d blogeri au apreciat: