Cainele a facut o boacana iar acum ii cere scuze stapanului in cel mai induiosator mod

Chiar dacă patrupezii noștri canini nu înțeleg chiar tot ceea ce le spunem, înțeleg foarte bine cum ne simțim – iar acest câine știe cu siguranță că de data aceasta l-a supărat rău pe tăticul lui.

Loading...

Clipul, încărcat pe Facebook de utilizatorul Anthony Federica Granay, ni-l înfățișează pe Anthony certându-și cățelul, pe Ettore, din cauza unei boacăne pe care micuțul a făcut-o.

Ettore înțelege foarte bine că a dat-o în bară, iar acum nu știe cum să facă mai bine să își ceră scuze. Așa că se decide – trebuie să îi ofere o îmbrățișare! Se urcă pe poalele lui Anthony și, cu capul în jos și cu ochii parcă înlăcrimați, ar rosti cel mai înduioșător „îmi pare rău”, dacă ar putea…

Dar pentru că Anthony nu cedează și pentru vorbitul nu este chiar punctul lui forte, perseverează. Și ce face? Intră și mai tare în sufletul stăpânului, mai-mai i-o spune că greșeala i-a fost uitată.

Iar la final, ce să vezi: „Ok, facem pace”, se aude, amuzat, tăticul.

A ierta inseamna a iubi

O intreaga viata poate nu facem altceva decat sa invatam ce este iertarea. Pana si Dumnezeu, Cel Bun si Milostiv, invata si El sa ierte. De ce spun acest lucru, care poate sa provoace mirare? Voi da dreptate celui ce-mi va spune ca El, Dumnezeu fiind, nu are cum sa nu ierte. Dar tin sa spun ca nu e drept sa uitam ca omul a aparut numai fiindca Dumnezeu a vrut ca el sa apara. Iar perfectiunea iubirii din sanul Sfintei Treimi nu avea nevoie de iertare. Acolo unde iubirea nu e alterata, nu este nevoie de iertare. Caci Iubirea iarta doar ceea ce nu este Iubire. Iarta tot ceea ce nu tine de sine, tot ceea ce a iesit de la sine.

Iertarea, nevoia ei, a aparut odata cu omul. Fiinta aceasta, creata din pamant si purtatoare de suflare divina, nu poate exista fara iertare. Insasi numele omului este „iertare”…

De la prima lui cadere si pana la ultima lui suflare, acesta este cuvantul de care atarna viata, dar mai ales vesnicia lui. Si tot pe el, pe om, spuneam ca invata omul sa-l ierte. Fara om, Dumnezeu ar fi doar Iubire. Dar pentru ca exista omul, El este Iubire si iertare.

A ierta inseamna a iubi. Caci nu poti iubi fara sa ierti. Iubirea aproapelui merge pana la uitarea sinelui. Merge pana la inima lui. Pana la a fi o singura inima. Si acolo unde doua sau trei inimi se unesc, acolo se vor auzi si se vor simti bataile inimii lui Hristos..

A iertat Dumnezeu atunci cand omul a ales pentru prima oara sa nu-L mai iubeasca. Si de atunci totul se rezuma la acest tainic si desavarsit act al iertarii. Adica al iubirii neconditionate. Este timpul sa invatam iertarea. Cu rabdare si cu credinta. Totul e in mainile lui Hristos. Este timpul sa ne apropiem de El si de aproapele nostru. Altfel totul este inutil. Si mult prea banal. Mult prea insignifiant. Doamne ajuta! 🙂