Cand au intrat pe scena luminile au inceput sa se aprinda

Talentul nu tine cont de varsta sau pozitie sociala. El apare ca un dar divin si este de datoria noastra sa il crestem cat mai frumos si sa facem cu el o multime de lucruri prin care sa bucuram lumea.

Loading...

Spre exemplu in clipul postat mai sus putem vedea un spectacol extrem de impresionant.

Artistii au imbinat dansul cu un spectacol de lumini iar rezultatul este unul incredibil. Rar avem ocazia sa vedem un spectacol atat de bine pus la punct.

Pe Langa faptul ca dansul trebuie sa fie executat perfect dansatorii trebuie sa fie atenti si la jocul de lumini.

Să participi la cursuri de dans, la orice vârstă, este un lucru bun, înveți să-ți controlezi mușchii cum trebuie, înveți să te coordonezi, îți îmbunătățești circulația cardiovasculară, flexibilitatea, rezistența, grația, echilibrul, postura și multe altele.

Probabil cel mai important, într-o societate care din ce în ce mai mult lumea tinde spre sedentarism, cursurile de dans oferă o oportunitate interesantă de a sta activ, a învăța ceva nou și de a te simți bine în același timp.

2. Stimularea intelectuală

În cadrul unor cursuri de dans pentru copii organizate și structurate cum trebuie, cel mic se obișnuiește cu ideea de planificare în viitor deoarece trebuie să știe peste 8 pași unde va fi și cum să ajungă acolo ținând cond de colegii din jur, de muzică și de respectarea mișcării.

De asemenea, prin dans, punem mult accent și dezvoltăm învățarea secvențială, dezvoltare spațială, rezolvarea problemelor, gândirea holistică, memoria etc.

Toate acestea duc la o îmbunătățire a performanței în cadrul școlii și, cel mai important, la o îmbunătățire în activitățile de zi cu zi.

3. Dezvoltare aptitudinilor sociale

Participarea la cursuri de dans și spectacole le permite celor mici să interacționeze cu alți copii mai mult decât le este permis în școală în cele 5 minute de pauză dintre ore.

Acest lucru îl pregătește pentru viitoare relații profesionale și personale. Cel mic va învăța explorarea în echipă, comunicarea, respectul față de colegi, profesori și mentori și gândirea în grup pentru binele unitar.

Cursurile de dans și orice oportunitate de a performa în fața unui public îl fac pe cel mic să vadă lumea total diferit. Creativitatea este extrem de importantă în cadrul academic și în cadrul cercetării.

Prin creativitate s-au făcut descoperiri medicale, progrese tehnologice și invenții care ne-au schimbat viața.

Dansatorii de multe ori sunt nevoiți să improvizeze și să-și creeze proprii coregrafii care îl fac nu doar să repete, dar să descopere estetica, muzicalitatea, exprimarea creativă, imaginația, inovația, ritmul și arta vizuală.

5. Explorarea emoțională

Respectul de sine, bucuria și entuziasmul sunt cele mai profunde beneficiile emoționale ale dansului.

Toate acestea sunt amplificate prin reușita colectivă în cadrul unui dans de la splectacol. Copilul nu doar că învață să se bucure pentru reușita lui, dar învață să se bucure pentru aproapele lui, doborând astfel anumite bariere sociale.