Canta pe strada la pahare si o face senzational

Aşadar, aveţi nevoie, pentru început, doar de un pahar de vin şi apă, pentru a compune o melodie. După ce un membru al familie explică procesul, toţi ceilalți trebuie să i se alăture, pentru ca ora de muzică să fie cât mai distractivă.

Loading...

Paşi de urmat:

Umpleţi jumătate de pahar cu apă,
Introduceţi degetul arătător în apă, astfel încât să se ude,

Tot cu arătătorul, începeti să faceţi încet cercuri, pe buza paharului,

Ascultaţi sunetul obținut,

Experimentaţi aplicând presiuni diferite asupra paharului şi făcând cercuri mai repede. Tot pe această idee puteţi pune şi diferite cantităţi de apă, pentru a schimba sunetul,

Rugați-i pe copii să vi se alăture şi astfel faceţi o mică orchestra şi sustineţi un recital.

Copiii de 4 ani incep sa se integreze in lume si sunt capabili sa se joace cu alti copii (dorind sa fie la fel ca prietenii lor si sa le faca pe plac), bucurandu-se de jocuri fizice si de povesti in egala masura.

Invata acum sa constientizeze sentimentele si nevoile celor din jur si manifesta simpatie (intelegere) pentru altii, fiind capabili sa isi imparta jucariile si sa-si astepte randul (cel putin din cand in cand).

Uneori se simt gelosi pe relatia dintre parinti, de aceea este bine sa le explicati cat de importanta este aceasta pentru voi si modul in care se diferentiaza de cea impartasita cu ei. In acelasi sens, multi copii adora jocurile de rol (in special de parinti si de superman) si uneori aceste roluri pe care si le asuma persista in viata obsinuita interferand cu valorile voastre.

Este bine sa ii incurajati sa participe la activitatile casnice. Le place sa cante, sa danseze si sa interpreteze si sa raspunda la telefon.

Lumea poate inca parea un loc infricosator si este bine sa le oferiti in permanenta incurajari si informatii chiar in ce priveste programul zilnic (stabilitatea ii ajuta sa dobandeasca incredere sporita). Trebuie sa cunoasca limitele in care au siguranta sa actioneze (pe care acum le accepta).

Incep sa organizeze jocuri si sa-si faca prieteni, putand avea uneori excese de „sef” si inca crize de tantrum (cand nu obtin ce doresc).

Se pot desparti fara probleme de parinti si uneori isi creeaza prieteni imaginari (mai ales cand nu au copii cu care sa se joace), inventand chiar povesti (minciuni) pentru a face pe plac parintilor.

Prezinta in general un temperament exuberant, independent si isi dezvolta simtul umorului, fiind capabili sa rada de situatiile amuzante.

Sunt uneori cooperanti, alteori au pretentii exagerate. Adora sa citeasca, sa spuna poezii, sa modeleze, sa picteze sa si sa joace jocuri simple si invata diferenta dinte bine si rau (preferand binele).