Cântau la un pian public si un străin li s-a alăturat – Melodia cântată de 5 mâini

Un cântec ragtime aparține unui stil cu tempo ridicat, cântat energic la pian, asemănător jazului boogie-woogie. Cunoscută pentru faptul că ridică moralul, pentru ritmul plin de viață, o asemenea melodie va face și cea mai morocănăasă persoană să dea din picior pe ritmul ei.

Loading...

Tocmai asta au făcut și Jonny May și Johnny Hodges, doi pianiști profesioniști, la Disneyland în Anaheim de ani de zile. Acești bărbați sunt sincronizați într-un mod foarte armonios, atins mereu nota care trebuie în ciuda vitezei cu care cântă, producând unul dintre cele mai complicate stiluri de jazz.

Urmăriți-le mâinile, care se mișcă la unison. Fiecare deget are scopul de a apăsa pe cheie și de a crea un sunet care să formeze o melodie complicată. Genunchii lor dansează, iar zâmbeletele lor sunt largi.

Acești doi profesioniști știu foarte bine cum să cânte pentru public, cum să atragă atenția, uimind cu talentul lor o lume întreagă. Aceștia fac un spectacol de fiecare dată când au în față un pian și este de la sine înțeles că adoră să facă asta în fiecare oraș pe care îl vizitează.

Ca și cum cei doi pianiști nu ar fi fost de ajuns, ceea ce urmează mai adaugă un element la o prestație deja spectaculoasă. Un străin din mulțime se trezește că își dorește să îi acompanieze pe cei doi într-un mod foarte nonșalant, ceea ce și face.

Își pune mâinile între cei doi și continuă de unde au rămas aceștia, ca și cum ar fi în mintea lor și știe ce trebuie să cânte. Nu s-a încurcat niciodată, nu a avut nevoie de sfaturi, mâinile lui se plimbau pe pian ca și cum totul a fost repetat de dinainte, deși totul pare să fie un act extrem de spontan.

Cei trei fac o pereche pe cinste, iar pianul este atins de cel puțin cinci mâini deodată, iar melodia este extraordinară. Oamenii din jur sunt uluiți de ceea ce văd și ce aud, și se poate vedea cu ușurință că se distrează de minune. Astfel de prestații spontane au mereu un succes răsunător, iar aceasta nu este mai prejos.

Peste un milion de oameni au urmărit spectacolul celor trei bărbați pe Youtube, iar ceea ce ne învață aceste imagini este faptul că muzica va apropia mereu pe toată lumea, indiferent de vârstă, gen, rasă sau alte diferențe socio-culturale.

Muzica este cea care nu doar că ne face să ne simțim mai bine, dar ne face să fim mai buni cu cei din jurul nostru fără să ne dăm seama. Atunci când un astfel de ritm ne atinge urechile, parcă uităm că suntem supărați, stresați și uităm problemele mici ale vieții.

Muzica ne face să ne amintim să iubim viața, să o prețuim și să ne bucurăm de fiecare moment. De exemplu, atunci când suntem la o nuntă și dintr-o dată se aude o melodie frumoasă pe care o știe toată lumea, oamenii se unesc într-o bucurie și dansează fără nicio grijă pe lume.

Pianiștii noștri care au făcut tot ce le-a stat în putință să îi facă fericiți pe cei din jur.