Care este deosebirea dintre femeia înțeleaptă și cea deșteaptă? Puterea de a darama sau de a zidi

Un specialist cu renume a diferențiat noțiunile de femeie deșteaptă și femei înțeleaptă. Este ușor să fii mereu deșteaptă și întotdeauna să ai dreptate, iar pentru viața de familie trebuie să fiți mai înțelepte. Acest lucru se merită foarte mult.

Deci care este diferența dintre femeia înțeleaptă și cea deșteaptă?

• Femeia deșteaptă dacă descoperă o greșeală a soțului, îi face neapărat observație și îi va reaminti că ea l-a avertizat despre acel lucru.
• Femeia înțeleaptă îl va ajuta, încuraja și uneori se va face că nici nu a observat.
• Femeia deșteaptă, în situații de criză, va prelua conducerea și îl va învăța pe soț cum se trăiește corect.
• Femeia înțeleaptă îi va arăta foarte discret direcția corectă și îl va susține în intenția de a ajunge acolo.

• Femeia deșteaptă îi va învăța pe copii matematica, cu tot dinadinsul.
• Femeia înțeleaptă, va vedea în fiecare o personalitate.
• Femeia deșteaptă, la serviciu, se va strădui să fie mai bună decât ceilalți și nu va comite greșeli. De aceea colegii vor fi foarte precauți cu ea.
• Femeia înțeleaptă va crea în colectiv o atmosferă caldă și înțelegere.

• Femeia deșteaptă va interveni în viața copiilor săi adulți, le va da sfaturi și recomandări, le va spune să-și crească copiii corect.
• Femeia înțeleaptă le va permite copiilor să dobândească experiență de viață și îi va susține în orice situație.
• Femeia deșteaptă va lupta împotriva influenței soacrei, se va lupta cu independența de părinți, se va certa din cauza sfaturilor lor.
• Femeia înțeleaptă va învăța să zâmbească, să asculte în tăcere, să fie de acord și apoi să facă cum știe ea mai bine – cu dragoste.

• Femeia deșteaptă vrea să schimbe lumea întreagă, să-i schimbe pe toți cei din jur.
• Femeia înțeleaptă va începe schimbare de la ea însăși. Și îi va accepta pe ceilalți așa cum sunt.
• Femeia deșteaptă crede că este fericit cel care are dreptate.
• Femeia înțeleaptă știe că are dreptate cel care este fericit.

Fiți înțelepte și veți fi fericite!

O femeie cu discernamant – Puterea de a darama sau de a zidi

„Parcurgand cartea Proverbelor, descoperim doua tipuri de oameni. Cei doi sunt asa diferiti unul de celalalt, cum este ziua de noapte. Gasim in Proverbe indicii care ne duc spre un om intelept si indicii care ne arata cum e un om nebun.

Cand vorbim despre cineva ca fiind intelept sau nebun, ne referim, de fapt, la starea inimii lui. Vorbim despre caracterul lui, despre interiorul inimii lui.

Mai gasim in aceasta carte a intelepciunii ca daca o persoana este inteleapta sau nebuna determina tot ce il defineste ca om:

modul in care gandeste
modul in care se comporta
modul in care relationeaza
modul in care vorbeste

modul in care se imbraca
modul in care isi cheltuieste banii
modul in care-si foloseste timpul

Asta imi arata daca un om (sau eu) este intelept sau mai putin intelept.

O persoana cu inima inteleapta va trai o viata inteleapta. O persoana care are nebunie in inima lui, va trai ca un nebun. Ce este in interior, iese la suprafata. Ce facem in fiecare domeniu al vietii noastre are influenta asupra oamenilor din jurul nostru. Deci, caracterul nostru, inima noastra, isi va etala bogatia sau saracia in vietile noastre de zi cu zi si nu se poate sa ne pese doar de noi. Toti vor fi influentati de ce scoatem din inima noastra: intelepciune sau nebunie.

In Proverbe 14:1 gasim si doua tipuri de femei: femeia inteleapta si femeia nebuna. ” Femeia inteleapta isi zideste casa, iar femeia nebuna o darama cu insesi mainile ei”.

Doua tipuri de femei. Cea inteleapta si cea nebuna. Uneori ma comport foarte asemanator unei femei intelepte insa, uneori, ca o nebuna, pentru ca ce este in inima mea ma ghideaza in viata. Consecintele starii inimii noastre sunt foarte serioase. Daca o femeie este inteleapte si traieste cu intelepciune, ea isi va zidi casa. Sotul tau, copiii tai sunt primii pe care trebuie sa ii zidesti. Aici se manifesta cel mai puternic si real intelepciunea sau nebunia.

Insa, nu uitam de locul de munca, de biserica ta, de vecinii tai, de tot ce e in jurul tau. Totul va fi atins de ce locuieste in inima ta. Fie vei zidi pe oamenii din jurul tau, fie ii vei darama.

Mi-ar placea sa fiu doar o femeie inteleapta insa avertismentul ca pot fi si nebuna nu-mi da pace. O femeie nebuna isi darama casa cu insesi manile ei.

Ce fel de influenta aveti asupra celor din jurul vostru? Una care vine din intelepciune sau din nebunie?

Cred ca subestimam mult puterea pe care o avem ca femei cand facem bine sau rau. Poate va ganditi asa, ca la o gluma, ca sunteti o persoana creata de Dumnezeu sa exercite influenta. Insa, va spun! Nu e o gluma!

John Adams, al doilea presedinte al Statelor Unite, a punctat niste adevaruri esentiale cand s-a referit la femeie:

„Din tot ce am citit in istorie si din toata experienta mea de viata, am ajuns la aceasta concluzie, ca manierele unei femeie reprezinta barometrul perfect pentru a descrie gradul de moralitate si virtute al unei natiuni.”

Intelegeti ce mare putere are o femeie? Sa descrie prin purtarea ei starea unei natiuni!

Suntem in secolul 21 si, sa stiti, avem putine modele de femei intelepte insa multe modele pentru cele nebune. Trebuie sa ii cerem lui Dumnezeu sa ne examineze inimile si sa ne arate domeniile in care suntem femei nebune, oarbe, ignorante.

Sursa: Otiliaghica.blogspot.com