Cât timp va mai trece până când Biblia va fi interzisă și libertatea religioasă se va pierde?

„Probabil nu va mai trece mult până când Biblia va fi interzisă în lumea occidentală” este părerea apologetului creștin Kem Ham, într-un articol publicat în Answers in Genesis și preluat de The Christian Post. Acest lucru se reflectă în greutățile pe care le întâlnesc unii din funcționarii din administrația publică, în special capelanii din închisori.

„Acesta este un exemplu alarmant prin care se demonstrează cât de repede creștinii își pierd libertatea religioasă în țările din vest. În acest caz nici măcar nu i s-a permis unui capelan să folosească Cuvântul lui Dumnezeu în timpul unui serviciu de la capelă. Un serviciu ce era în întregime voluntar unde asistenții așteptau să asculte Cuvântul Domnului. Nu va trece mult până când vom vedea că acest lucru se va întâmpla și în alte țări, inclusiv Statele Unite”, a spus Ham.

„Cu adevărat, autoritățile au spus că Biblia însăși nu este adecvată pentru aceste persoane! Cât timp va mai trece până când aceasta va fi scoasă în afara legii”, se întreabă apologetul?

Anul trecut reverendul Barry Trayhorn, un pastor penticostal a fost obligat să-și abandoneze locul de muncă după ce autoritățile din închisoare l-au avertizat că versetele din Biblie pe care le-a citit deținuților sunt homofobe. Trayhorn a citit din 1 Corinteni 6:9 – 11, unde se spune:

Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru. (1 Corinteni 6:9-11)

Pastorul a încercat să explice că el doar a citit cea ce scrie în Scriptură, adăugând că acei deținuți pe care îi deranja conținutul erau liberi să părăsească sala. „M-am supărat rău, a spus pastorul. Tot ceea ce făceam era că predicam din Biblie și repetam același mesaj de pocăință ce se poate asculta în orice serviciu”.

Ken Ham este de părere că astfel de cazuri precum acesta demonstrează că libertatea religioasă în Occident este tot mai mult monitorizată.

„Creștinii sunt tot mai mult ținta atacurilor guvernanților pentru credințele lor religioase sincere despre familie, credințe ce se bazează pe standardele Scripturii. Și auzim de tot mai multe și mai multe persoane ce sunt disciplinate și date afară de la locul lor de muncă pentru că își profesează meseria, ținând cont de crezurile lor creștine”, a mai spus Ham.

Așa că, haideți să citim această Scrisoare de Dragoste lasată de Dumnezeu omenirii.

Citeste mai mult pe Stiri Crestine