Câți bani îi ia statul român Simonei Halep din premiul câștigat la Wimbledon. Este total nedrept

Victoria a făcut înconjurul lumii, iar românca va rămâne mai mult cu onoarea atingerii titlului de ”regina mondială a tenisului” decât cu banii câștigați, căci statul român va lua o parte din ei.

Loading...

Câți bani îi ia statul român Simonei Halep din premiul câștigat la Wimbledon

Sportiva a reușit să câștige al doilea grand șlam din carieră, după ce anul precedent a câștigat turneul de tenis de la Roland Garros. În urma victoriei sale, Simona a fost premiată cu 2 milioane și 600 de mii de euro, însă în conturi suma aproape că se va înjumătăți.

Mai exact, după plata taxelor, românca va rămâne cu un milion 4 sute de mii. Lăsând deoparte banii, Halep se va întoarce în România cu un statut onorofic de a fi membru pe viață în cel mai exclusivist club de tenis din lume, All England Club.

Deși se află în centrul atenției și este foarte solicitată, a anunțat, printre picături, că are planuri mari pentru US Open, în special pentru faptul că anul trecut a ieșit încă din primul tur.

Acum, numele ei rămâne gravat pe un trofeu cu o istorie neprețuită. Acesta are o vechime de 133 de ani și este făurit din argint. Aducând și părțile mai puțin bune în discuție, e clar că Simona Halep a ajuns sus datorită adaptabilității sale, dat fiind că pe iarbă în România nu se joacă, pentru că nu e.

Considerată o specialistă pe zgură, sportiva s-a impus cu ocazia turneului londonez pe o suprafață nu foarte cunoscută de ea. Constănțeanca a învins, și asta fără să se poate antrena în România, loc unde nu există nici măcar un teren pe iarbă.

Sâmbătă, după ce s-a văzut campioană la Wimbledon, în urma victoriei clare obținute în mai puțin de o oră în fața Serenei Williams, Halep a declarat că a muncit toată viața pentru acest moment.

De asemenea, pentru a-și actualiza urmăritorii, constănțeanca a postat pe pagina sa o fotografie alături de câteva cuvinte despre ce a trăit odată cu atingerea succesului.

Astăzi am jucat cel mai bun meci din viaţa mea şi am devenit Campioană la Wimbledon! Încă am impresia că e un vis… Mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi m-au susţinut”, a scris Halep pe Facebook.