Câți știu despre acest înger de om? Măicuța medic de familie care îngrijește 4.000 de pacienți fără să ceară nici măcar un leu în schimb

Măicuța, care este medic de familie, îngrijește aproape 4.000 de pacienți și nu cere nici un leu pentru alinarea durerilor. Bolnavii spun despre ea că le vindecă și sufletele, nu doar trupurile, scrie A1.ro

Despre ea nimeni nu spune nimic: Măicuța medic de familie care îngrijește 4.000 de pacienți fără să ceară nici măcar un leu în schimb, iar la nevoie plătește și tratamentul oamenilor nevoiași! Respect!

Măicuța, care este medic de familie, îngrijește aproape 4.000 de pacienți și nu cere nici un leu pentru alinarea durerilor. Bolnavii spun despre ea că le vindecă și sufletele, nu doar trupurile.

Într-un cabinet din centrul orașului Slobozia, maica Paraschiva primește zilnic zeci de pacienți. Îmbrăcată în sutană și halat alb, îi consultă cu atenție pe toți. Această femeie a venit împreună cu fetițele ei care se simțeau rău.

,,Măicuța: Ia respiră! Hai! Fă așa!Hai, bravo, mai fă odată !Ia spune cum te cheamă ?
Pacienta: Maria!
Măicuța: Și câți anișori ai ?
Paciență: 2!”

„Ne-a dat tratament de la dânsa. N-aveam bani de rețetă, ne dădea și bani de la dânsa să cumpărăm rețeta”, a spus mama Mariei.

Maica Paraschiva are 41 de ani, iar când s-a înscris la medicină era deja în slujba bisericii. A ajuns la Slobozia imediat după terminarea facultății, în 2007.

Maica Paraschiva: Când am plecat de acasă la mânăstire, într-o zi a venit cineva și a zis ,,ar fi bine să faci medicina”.

Reporter: V-ați dorit să ajungeți medic ?
Maica Paraschiva: La început, nu. Dar fiind sub ascultare am zis dacă tot mi s-a spus să fac medicina, am vrut să vedem ce iese și iată că a ieșit un lucru foarte bun.

Mulți recunosc că atunci când intră în cabinetul ei, rămân uimiți. „Cand am intrat prima dată, am zis că am greșit cabinetul. După aceea m-am reîntors și am văzut că într-adevăr e medic și am mers pe mâna dânsei. Îți ridică moralul, îți dă o speranță”, a spus Lucreția Crețu, pacientă.

După program, măicuța se întoarce acasă, în chilia mănăstirii care o găzduiește.
„Având în vedere că activitatea mea de cabinet este activă și am foarte multă lume, automat aici mă regăsesc, iar îmbinând cele două, merg mână în mână foarte bine”, a încheiat măicuța.

Maica Paraschiva Cornea are în prezent în jur de 4000 de pacienți.

Un om cu suflet mare și o poveste care merită multe aprecieri!