Caz asemănător cu cel al Alexandrei Măceșanu în America, autoritățile au reușit să salveze o femeie

Caz asemănător cu cel al Alexandrei Măceșanu în America, autoritățile au reușit să salveze o femeie care a fost răp’ită în doar 20 de minute. Cum a îndrumat-o dispecerul pe vic’tima este un exemplu pentru autoritățile din România.

Loading...

În septembrie 2016 o femeie a sunat la numărul de urgență 911 din Ohio, aceasta a fost răp’ită iar atacatorul dormea în aceeași camera cu ea. A reușit să sune, iar dispecerul a îndrumat-o până când poliția a salvat-o.

„Chiar a patra stradă, spălătorie automată„ , au fost primele cuvinte ale victimei. În continuare aceasta a adăugat „am fost răp’ită”.

Dispecerul a gestionat situația în mod corect, încercând să afle cât mai multe detalii. „Sunteți în spălătorie?” , „Știți care este culoarea casei?” , „Are cumva o armă asupra lui?” , sunt câteva dintre întrebările pe care dispecerul le-a adresat victimei.

„Vă rog grăbiți-vă. Mi-e teamă că s-ar putea să mă audă și să mă prindă și că este puternic”
Bărbatul avea asupra sa un aparat de electroșocuri și dormea în aceeași cameră cu vict’ima în momentul în care aceasta a reușit să sune la numărul de urgență.

Polițiștii din orașul Ashland, în apropiere de Cleveland au ajuns în locul în care vic’tima era ținută cap’tivă în doar 20 de minute, timp în care victima a stat în telefon cu dispecerul.

„Dacă îi ceri să te duci la baie ți-ar face rău? Ești legată?” se adresează dispecerul către femeie. ”Da… dar m-am eliberat singură” , răspunde victima.

În momentul în care agresorul se trezește femeia este rugată să lase telefonul jos pentru a nu fi prinsă. După câteva minute, aceasta este întrebată dacă se mai află încă la telefon, femeia îi răspunde și o întreabă cât mai durează.

În momentul în care polițiștii încercau să afle care este casa, vict’ima se afla la geam, la rugămintea dispecerului. „Da, mă uit pe ea(fereastră). Spune-le să se întoarcă”, spune femeia, dându-i dispecerei indiciul esențial pentru ca poliția să poată identifica cu exactitate casa în care se afla.

În înregistrarea poliției se poate auzi cum vic’tima se afla încă în telefon în momentul în care aceasta este salvată. În casă, polițiștii l-au arestat pe agresor, iar în curte au putut descoperi rămășițele a patru femei care au fost date dispărute.

Agresorul a fost pus sub acuzare pentru rap’ire și om’or.