Ce este spondiloza cervicală și cum se tratează naturist

Spondiloza cervicală este una dintre cele mai comune afecțiuni. Apare, de cele mai multe ori, odată cu înaintarea în vârstă.

Această afecțiune reprezintă degenerarea coloanei vertebrale din cauze multiple. Este o afecțiune care provoacă durere, dar, din fericire, nu este o boală gravă, scrie fresh24.ro

Ce este, de fapt, spondiloza cervicală

Spondiloza cervicală mai este cunoscută și sub numele de osteoartrită spinală, care afectează articulațiile și discurile din coloana vertebrală care se află la gât. În majoritatea cazurilor, această afecțiune apare din cauza uzurii cartilajului și a oaselor.

Odată cu înaintarea în vârstă, discurile coloanei se descompun treptat, pierd lichid și devin mai rigide. Spondiloza cervicală apare de obicei la persoanele de vârstă mijlocie și vârstnice.

Această afecțiune provoacă cel mai des dureri de gât și rigiditate. Deși această afecțiune este rar progresivă, uneori chirurgia corectivă poate fi de ajutor, în cazuri severe.

Cum știi că ai spondiloză cervicală

Trebuie spus că majoritatea oamenilor nu au simptome semnificative. Totuși, un simptom comun este durerea în zona omoplaților care se poate întinde pe braț până la degete.

De cele mai multe ori, durerea se intensifică atunci când persoana respectivă stă în picioare, când tușește sau strănută și înclină gâtul pe spate.

Sunt și simptome care apar mai rar, între care amintim: pierderea echilibrului, dificultăți la înghițire, pierderea controlului vezicii sau a intestinului. Aceste simptome necesită un consult medical rapid.

Remedii naturiste pentru spondiloza cervicală

Iată câteva remedii naturiste pentru spondiloza cervicală. Cum se tratează naturist, ce să faci ca să scapi de această afecțiune și de durerea care vine la pachet cu ea.

Ceaiul de ghimbir, suplimente de gheara-diavolului și suplimente de extract de scoarță de salcie albă.

Pentru refacerea cartilajelor sunt utile: cartilajul de rechin, acidul hialuronic și MSM – metilsulfonilmetan.

Pentru eliminarea inflamațiilor pot fi folosite: turmericul 3X care conține trei forme de preparare: două tipuri din extracte super-concentrate și pulbere din rădăcină de curcuma de cea mai bună calitate, din agricultură certificata ecologic.

Pentru eliminarea durerii sunt recomandate: crema Apireven, crema cu un continut ridicat de venin de albine, este destinata mentinerii unei stari de confort si a relaxarii musculare.

Principiul activ al cremei este asigurat prin combinarea echilibrata a componentelor de propolis cu extractele naturale de capsici și venin de albine, care asigură activarea circulației periferice și determină o stare de relaxare și confort.

Tot ca tratament local pentru eliminarea durerii poate fi folosită crema cu untul pământului și petrol care are proprietăți antireumatice și antiinflamatoare.