Ce se va întâmpla în organismul tău dacă vei începe să consumi cu regularitate fulgi de ovăz

Dacă aveți probleme după ce serviți prânzul sau cina, ovăzul vă ajută să reduceți nivelul acidului din vezica biliară, ceea ce, la rândul său, favorizează tranzitul intestinal și previne constipația.

Toată lumea știe că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deoarece ne permite să plecăm de acasă încărcați cu energie pentru a face față zilei în cel mai bun mod cu putință. V-ați întrebat vreodată de ce consumul de ovăz trebuie adăugat în meniul de dimineață?

Din următorul articol veți afla care sunt beneficiile consumului de ovăz.

Consumul de ovăz și cele mai importante beneficii

Este depurativ. Datorită cantității mari de aminoacizi pe care îi conține, ovăzul stimulează producția de lecitină în ficat, ajutând la curățarea completă a organismului de toxine.
Consumul de ovăz este benefic pentru curățarea pereților arterelor, deoarece fibrele „creează o barieră” împotriva depunerii grăsimii ce cauzează probleme cardiace sau hipercolesterolemie.

Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Aceasta este o veste excelentă pentru bolnavii de diabet. Consumul de ovăz trebuie inclus în dietă dacă vreți să îmbunătățiți digestia amidonului.

Consumă ovăz cu lapte la micul dejun

Îmbunătățește digestia. Dacă aveți probleme după ce serviți prânzul sau cina, ovăzul vă ajută să reduceți nivelul acidului din vezica biliară.

Întrucât este bogat în carbohidrați cu absorbție lentă, ovăzul menține senzația de sațietate pentru mai mult timp, reprezentând o bună alternativă pentru persoanele ce țin o dietă, deoarece elimină dorința de a mânca atât de des.

Conține proteine valoroase. Ovăzul conține un total de opt aminoacizi esențiali care se transformă într-o sursă de proteine cu o bogată valoare biologică.

Este anticancerigen. S-au efectuat numeroase studii privind proprietățile anticancerigene ale ovăzului, datorate fitochimicalelor pe care acesta le conține. Prin urmare, vă recomandăm consumul de ovăz în fiecare zi pentru a reduce posibilitatea îmbolnăvirii de cancer mamar sau de colon cu peste 10%.

Va rog sa ne spuneti parerea dvs despre aceasta reteta de sanatate. Va multumim!

Sursa: Estisantos.ro